Foto: Printscreen/Danas/Privatna arhiva

Samostalni opozicioni odbornik u Skupštini Opštine Kuršumlija Zvezdan Ristić je pozvan na informativni razgovor u policiji jer je u petak na tamošnjoj svečanosti uručenja boračkih spomenica raširio transparent "Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik".

Ristić je transparent raširio u Hali sportova u Kuršumliji pošto mu je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uručio boračku spomenicu za učestvovanje u ratovima od 1990. do 1999. godine.

On je danas za agenciju Beta rekao da dodela tih spomenica, uoči izbora koji su zakazani za 17. decembar, predstavlja „zloupotrebu boraca u političke svrhe u predizbornoj kampanji“.

„Bilo je različitih reakcija i prisutnih i obezbeđenja, ali i šokiranih što neko to sme da im kaže i pokaže. To je moje viđenje“, kazao je Ristić.

Naveo je da ga je policija nakon toga pozvala da dođe i da izjavu i dodao da je policija bila korektna, ali da smatra da nije bilo razloga da se daje izjava.

Pročitajte još

„Nikoga nisam psovao, nikoga nisam uvredio. Nisam pozivao na bilo šta nasilno, jednostavno mi se zgadilo sve jer sam ja kao opozicioni odbornik pet, šest puta pokušao da donesemo pravilnik o borcima i to se nije dogodilo“, rekao je Ristić.

Ocenio je da ne postoji nijedan element da bude gonjen, ali da će tužilaštvo odlučiti.

Objasnio je da je to bio njegov način da pokaže da „nije normalno“ da se pred izbore sete boraca i da ministar i njegovi pomoćnici obećavaju borcima da će im sve probleme rešiti mesec dana pred izbore.

Ristić je do 2020. godine bio u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS), koju je, kako je naveo, zajedno sa svim odborima u Toplici tada napustio zbog instrukcija rukovodstva stranke da je potrebno da sarađuju sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Rekao je da će na predstojeće izbore u Kuršumliji najverovatnije izaći kao vođa liste više opozicionih stranaka.

BONUS VIDEO Kuršumlija dobija stadion, a nema igrača ni publike: „Kriterijum – jačina ljudi na vlasti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare