Foto: N1

Ministar i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević kritikovao je danas deo opozicije koji se protivi evropskom planu za Kosovo i koji je pozvao na blokadu svih institucija, na godišnjicu NATO bombarodanja.

Milićević je naveo da oni u svojoj stranačkoj kampanji zloupotrebljavaju godišnjicu NATO bombardovanja, kao i 19. godišnjicu nasilja nad Srbima na Kosovu na nedavnom protestu u Beogradu, saopštio je njegov kabinet.

Lider Dveri Boško Obradović prethodno je danas ponovio da je jedino rešenje političke krize ostavka predsednika Aleksandra Vučića i pozvao na okupljanje u petak 24. marta u 12.44.

„Pozivamo građane da zajedničkim snagama svih koji su protiv ove vlasti i francusko-nemačkog sporazuma, u petak, 24. marta u 12:44 blokiramo sve institucije u državi“, rekao je on.

Na skupu ispred RTS, sa predstavnicima Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i stranke Zavetnici, on je kazao da će i tada biti upućen poziv da „Vučić mora da ode“.

„Obeležićemo godišnjicu početka NATO bombardovanja u svim gradovima i opštinama gde će se održati blokade i pozvati na još veće nacionalno okupljanje oko zahteva da Vučić mora da ode“, rekao je Obradović.

Milićević je te parlamentarne stranke nazvao „samoproklamovanom državotvornom opozicijom“, koja je, kako je kazao u saopštenju, navukla lažno ruho patriotizma.

Optužio ih je da ponovo lažima i napadima na Vučića iskazuju nemoć i kapitulaciju svoje sopstvene politike, te ocenio da su neodgovorni i da samo hoće da se domognu vlasti.

„Njihov jedini san je vlast, a ne da rade i stvaraju, to je srpska „državotvorna opozicija“, kazao je Milićević, član SPS-a koja je koalicioni partner Vučićeve Srpske napredne stranke.

***

BONUS VIDEO – Vučić proziva ministra Bastu u svom obraćanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar