Milica Kralj, Utisak nedelje Foto: Ivan Dinić/Nova S
Milica Kralj Foto: Ivan Dinić/Nova S

Članica Skupštine slobodne Srbije, pozorišna rediteljka Milica Kralj izjavila je danas da je za godinu dana vlade Ane Brnabić njen najveći uspeh što je "manje više" svi nazivaju Vladom. Povodom godišnjice od formiranja aktuelne Vlade Srbije, Kralj je kazala da „kad se danas ne bi lagalo do padanja u nesvest“ mogli bismo da konstatujemo da mi nemamo nikakvu Vladu jer postoji samo jedan jedini čovek koji odlučuje o svim resorima.

„Nesumnjivi uspeh Vlade je što biračima nimalo ne smeta da ministri budu samo figure, i da kao figure zarađuju plate koje im ti birači daju“, navela je rediteljka.

Po njenim rečima, za godinu dana Vlade njen veliki uspeh je što je sačinjavaju baš oni koji je sačinjavaju, „jer u nekom svetu neizokrenutom naopačke oni to ne bi mogli ni da sanjaju“.

„Da se danas ne laže i pre nego što se ujutru progovori, mogli bismo lako da budemo jedinstveni te da konstatujemo da ne može – niko, nigde i nikada – da napreduje ako ga vode ljudi izabrani isključivo po kriterijumu stranačke podobnosti“, istakla je Kralj.

Navela je da se u u današnjem našem društvu godinu dana Vlade ;može proglasiti za uspeh – uspeh države i uspeh građana.

„Ne kaže se bez razloga ni da smo najbolji, prvi u svemu u čitavom regionu i šire. Današnje naše društvo i ono što se u njemu meri kao uspeh, je u potpunosti negiranje svega što su mene učili u školi, svega što je u mojoj glavi i ponašanju zabeleženo kao znanje, vaspitanje, moral, poštovanje i ljubav prema domovini“, ocenila je Kralj.

Dodala je da je današnje naše društvo negiranje svega što je njoj u detinjstvu i mladosti formiralo sistem vrednosti „kojem bi trebalo da teži svaki čovek kao misleće biće“.

„Za godinu dana Vlade uspeh je što se birači smeju zajedno s ministrima koji se smeju jer ne umeju da pročitaju sopstveni izveštaj, i što tako u vedrom raspoloženju svi zajedno dočekuju svaki izveštaj o porastu obolelih od raka zbog trovanja našeg duha, vazduha, vode i zemlje“, kazala je Milica Kralj.

Kao uspeh Vlade Srbije navela je i to što su, kako je rekla, birači prihvatili osobinu udvorištva za relevantniju od stručnosti koja se dokazuje znanjem.

„Značajnije je danas biti poltron nego znati nešto“, istakla je članica Skupštine slobodne Srbije.

Za godinu dana Vlade, dodala je ona, uspeh je što su se birači uljuljkali i uživaju u lepuškastoj melodiji ministarskih govora punih obećanja, „i što ič ne mare što je to melodija pesme koja se peva na sahrani istine“.

„Uspeh nad uspesima ove Vlade je što birači odobravaju da se ukine odgovornost. Danas nema veze šta i kako radiš ako si na strani vlasti“, ocenila je ona.

Po njenim rečima birači pozdravljaju to što nas Vlada Srbije „efikasno vodi u smrt“ i prihvataju da se onda ta smrt lažira, izbriše, da se ne bi narušila slika opšteg blagostanja.

BONUS VIDEO: Ministri u Pandorinim papirima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar