Marinika Tepić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Opozicioni zatvorenik Andrej Pivovarov, oslobođen u razmeni tog istog Zapada i Rusije, kaže 'Srbija liči na Putinovu Rusiju'", napisala je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić reagujući na intervju objavljen na portalu Nova.rs.

Andrej Pivovarov, ruski opozicionar i nekadašnji izvršni direktor “Otvorene Rusije” koji je tri godine proveo u zatvoru u Rusiji pod optužbom da radi u “nepoželjnim organizacijama”, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Nova.rs da je siguran kako je delovanje Aleksandra Vulina i prisluškivanje u Beogradu doprinelo njegovom hapšenju, te da je uveren da se čitava akcija nije mogla realizovati bez znanja predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Osim toga, on je rekao da Srbija liči na Putinovu Rusiju iz 2000. godine. Reagujući na ovu izjavu, potpredsednica SSP Marinika Tepić upitala je: „Koliko koštaju Hilove naočare da ne vidi ono što Pivovarov identično opisuje?“

Ona je potom citirala izjavu ruskog opozicionara.

PROČITAJTE JOŠ

“Stizalo je mnogo kritika od strane Zapada kako iz građanski orijetisanih organizacija nismo radili dovoljno, ali moram da kažem da su se zabrinjavajuće naznake svega dešavale početkom 2000. kad su bili organizovani protesti zbog zatvaranja nezavisnih televizija, ljudi tada nisu odlazili na višegodišnje robije zbog učešća na protestima, ali je bilo falsifikovanja izborne volje. Činilo se da su to u tim trenucima sitnice, jer ekonomija napreduje i možemo da žrtvujemo građanska prava. Ne daj Bože da Srbija krene istim putem, jer to je bila politika naše vlasti – mi poboljšavamo ekonomski položaj naroda i nemojte se mešati u politiku. Na žalost, rusko društvo je pristalo na taj sporazum i to je rezultiralo gubitkom građanskih prava, da živimo u državi koja napala drugu državu, ekonomija slabi…”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare