Foto: Nova.rs Google maps

Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan u subotu, a u petak će biti organizovane blokade autoputa, najavili su predstavnici opozicije.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da će u petak biti organizovana blokada autoputa E75.

„Povećava se broj gradova u kojima će se održati protesti i blokade. Prošle sedmice je bilo 20, a ove sedmice će biti 29“, rekao je Zelenović.

On je naveo da se od ponedeljka do petka protestovalo se i protestovaće se: u Loznici, Gornjem Milanovcu – danas, sutra Raška, Sombor, Valjevo i Užice, prekosutra Novi Sad, Čačak, Vršac, Ruma, Lučani, Zaječar, Vrbas i Majdanpek, a u subotu uz Beograd protestovaće i blokirati puteve Subotica, Niš, Kragujevac, Leskovac, Šabac, Zrenjanin, Pirot, Vranje, Smederovo, Žagubica, Kraljevo, Kuršumlija, Jagodina, Prokuplje…

Što se tiče protesta u Beogradu, plan kretanja će biti takav da će se građani kretati putanjom: Skupština Srbije – Ulica kneza Miloša – Mostar – Kneza Aleksandra Karađorđevića, do TV Pink.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će protest Srbija protiv nasilja u subotu ići do TV Pink.

„U subotu ćemo se skupiti oko 18 sati, a onda krećemo na Pink. Jasno je da kada Željko Mitrović nešto obeća u dogovoru sa Vučićem, na kraju ispadne laž. Njih dvojica guraju prst u oči građanima. Umesto da zaustave trovačnicu od Zadruge, raijlitija i svih njihovih informativnihg programa, najavljuju novi rijaliti, koji će se zvati Zadruga elita“, rekao je

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar