Građani će 2. juna u Beogradu moći da biraju između 14 ponuđenih opcija, a ovo su liste za beogradske izbore.

U nedelju 2. juna očekuju nas izbori u Beogradu i još 88 opština i gradova širom Srbije, a na njima se prijavilo 14 lista.

Vlast u glavnom gradu izlazi u velikoj koaliciji, dok su dve najjače opozicione liste „Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović“ i „I ja sam Beograd – Kreni promeni“. Ukupan broj upisanih birača za beogradske izbore je 1.602.112.

Liste za beogradske izbore

Kad je reč o Beogradu, prva je proglašena izborna lista „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“. Na ovoj listi je udruženo 13 stranaka i jedno udruženje građana. Pored SNS, tu su i socijalisti, SDPS Rasima Lajjića, PUPS, Pokret socijalista Aleksandra Vulina, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Srpska stranka Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski, radikali Vojislava Šešelja…

Liste za beogradske izbore Prikupljanje potpisa SNS sa koalicionim partnerima, Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milica Đurđević Stamenkovski Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Druga je proglašena lista „Ruska stranka-Srbi i Rusi braća zauvek“, koja na ovim izborima nastupa kao lista nacionalne manjine.

Treća lista na beogradskim izborima je Grupa građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić“.

Zatim ide „Za zeleni Beograd – Kad ako ne sad – dr Dejan Žujović“.

PROČITAJTE JOŠ:

Šesta je proglašena lista „1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada – Dušan Teodosijević gradonačelnik“.

Na sedmom mestu je lista Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije)“.

Liste za beogradske izbore Konferencija za medije koalicije „Biramo Beograd“ Foto:Milos Tesic/ATAImages

Za njima su liste „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“, „Narodna lista- Ključ za pobedu“ i „Beograd – naš grad – Vasilios Proveleggios – Marijana Ivović Vukotić – dr Ferid Bulić – Koalicija SNAGA“.

Liste za beogradske izbore Branimir Nestorović
Liste za beogradske izbore Branimir Nestrorović Konferencija za novinare Poslaničke grupe MI SNAGA NARODA – prof. dr Branimir Nestorović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Na 11. mestu je „Unija Roma Srbije – Za Beograd“, 12. je lista „Beograd je svet(a) – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“.

GIK je kao 13. proglasio listu „Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-Promeni“, dok je 14. proglašena lista „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu“ i „Mi – Glas iz naroda“.

Savo Manojlović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stranka slobode i pravde, SRCE, Zajedno i Koalicija NADA su ostale pri stavu da bojkotuju izbore u Beogradu, ali će učestvovati na lokalnim izborima u drugim opštinama i gradovima.

Osim izbora za odbornike u Skupštini grada Beograda, stanovnici prestonice 2. juna glasaće i za odbornike u skupštinama opštinama.

BONUS VIDEO: Kako prepoznati fantomske liste za beogradske izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare