Kopredsednik Zeleno-levog fronta i opozicioni odbornik u opštini Stari grad Radomir Lazović izjavio je da je izborom Marka Bastaća za predsednika Skupštine te beogradske opštine, za koga su glasali odbornici Srpske napredne stranke, izneverena volja birača.

„Odlučno smo se suprotstavili ideji ovakvog prekrajanja volje građana Starog grada. Iako ne sporimo da Marko Bastać može da pregovara sa kim želi, mislimo da to nije ono što hoće građani koji su glasali za njega misleći da je opozicija“, rekao je Lazović.

On je rekao da su građani na Starom gradu glasali za smenu vlasti SNS, ali da je „nađen način da zarad nekih drugih interesa dođe do ostanka SNS na vlasti“.

„Naša opština je glasala većinski za smenu ove vlasti. Zašto do nje nije došlo treba da objasni Marko Bastać koji je napravio dil sa SNS i sebe ponudio kao rešenje za predsednika Skupštine opštine. Mi mislimo da sa SNS ne možete da se borite ni protiv korupcije, ni za interese građana Starog grada“, rekao je Lazović i kao primer naveo da SNS izmešta centar iz Starog grada u Beograd na vodi.

On je rekao da će odbornici liste „Biramo Stari grad“ biti brana samovolji SNS i kršenju zakona i najglasnija opozicija i u toj lokalnoj samoupravi.

***

BONUS VIDEO – Lazović: Stari grad neće SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare