Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Nakon što je član Srpske napredne stranke Andreja Marinković za Nova.rs razotkrio da je on jedan od oko 3.000 građana koji su uoči izbora prijavljeni na lažne adrese na Vračaru, kao i da ga je stranka zaposlila u pomenutoj opštini tako da nije imao obavezu da dolazi na posao, Više javno tužilaštvo u Beogradu ćuti, a umesto osude iz tabora SNS stižu prve odbrane ovog nezakonja.

Prvi je reagovao poslanik SNS Nebojša Bakarec.

Kad je reč o tome da se u opštini Vračar naprednjaci zapošljavaju tako da ne moraju da dolaze na posao, a dobijaju platu iz opštinskog budžeta, Bakarec je na svom Tviter naogu napisao – „predsednik Vučić zapošljava Srbiju“.

Govoreći o Marinkoviću koji je razotkrio čime se bavi opštinsko rukovodstvo u opštini Vračar, poslanik vladajuće stranke je poentirao sa „hrani kuče da te ujede“.

Naime, član Srpske napredne stranke Andreja Marinković potvrdio je za novine Nova da je prijavljivanje birača na lažne adrese uoči izbora bio jedan od mehanizama krađe glasova, otkrivši da je upravo on jedan od onih koji su za potrebe stranke i glasanja prijavili prebivalište na lažnoj adresi.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

“U poslednjih šest meseci na samoj opštini Vračar sigurno je na sličan način prijavljeno oko 3.000 ljudi. Na devetom spratu zgrade opštine se sve to radi. Problem nije u celoj SNS, već u rukovodstvu na Vračaru”, rekao je Marinković i dodao da mu se u ličnim dokumentima i dalje kao mesto prebivališta navodi ta nova “lažna” adresa.

Pored toga, Marinković je otkrio i da je na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima bio na platnom spisku opštine Vračar, s tim da mu je rečeno da ne mora da dolazi na posao, a sve vreme je dobijao platu.

Odgovarajući na pitanje da li je njemu smetalo to što je svesno pristao da u tome učestvuje, kaže:

“Vi ste na neki način prinuđeni na to. Zato što vas drže na ugovoru za posao i prinuđeni ste. I nije to ništa novo, ovo se radilo i ranije u DS, SPS, to radi svaka vlast”, rekao je Marinković.

Poslaniku SNS Nebojši Bakarecu nije bila tema to što je Marinković razotkrio očigledno nezakonit način na koji „posluje“ SNS u opštini Vračar, već samo što je tako nešto dospelo u javnost.

Nebojša Bakarec Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Stara narodna izreka kaže „Hrani kuče da te ujede“. Bez obzira na tu izreku, treba pomagati ljudima. To rade predsednik Vučić i Srpska napredna stranka, već deset godina. Uzdižu Srbiju, grade Srbiju, zapošljavaju Srbiju. Jedan od onih kojima je SNS pomogao je i bivši sportista (skok u dalj) Andreja Marinković (57). On je danas u jednom tajkunskom listu izneo niz neistina na račun SNS. Gospodinu Marinkoviću, želim sve najbolje. Želim mu da pronađe novi posao na kome će se zadržati do penzije“, napisao je Bakarec i zatim čestitao članovima svoje stranke na Vračaru koji na nezakonit način svojim članovima obezbeđuju plate iz opštinskog budžeta:

„Svaka čast SNS-u i opštinskom odboru Vračar. Spasili su život Marinkoviću i zaposlili su ga 2018.! A to što im Marinković na učinjeno dobro, vraća zlom, ide samo na njegovu dušu“, napisao je Bakarec.

Redakcija Nova.r pokušala je da sazna i da li Više javno tužilaštvo u Beogradu ima nameru da reaguje i ispita navode Marinkovića, koa i potencijalno krivičo delo, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovore nismo dobili.

BONUS VIDEO: Sumnjivo glasanje Roma – ko je vršio pritisak?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram