Zorana Mihajlović i Sergej Lavrov Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je veoma čudnom izjavu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović, koja je rekla da bi njegova poseta Beogradu zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što odložena. Mihajlović odgovara da je uverena da je Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja njena izjava, pa i ona vezana za otkazanu posetu Srbiji.

Potpredsednica Vlade, gospođa Mihajlović, dala je veoma čudnu izjavu da nisu hteli da me vide u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji“, rekao je Lavrov u intervjuu za nemačku NTV.

„Ako si prijatelj, nemoj da dolaziš kod nas, jer će tvoja poseta iritirati Zapad, i to je sve“, rekao je Lavrov interpretirajući izjavu Mihajlović.

Ministarka je u pisanoj izjavi navela da ne zna šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njenim rečima, Srbija je pod pritiskom Evropske unije i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje – Ukrajine.

„Samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela, a znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik“, izjavila je Mihajlović.

BONUS VIDEO: Zorana Mihajlović o zabrani da govori za Novu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare