Ispred Radio televizije Srbije, u podne je počeo protest studenata iz organizacije "Borba", koji su simbolično nazvali "Lajanje na RTS". Studenti su jedan po jedan, po ugledu na ovaj film, predali dopis na pisarnici javnog servisa.

Studenti i mladi aktivisti okupljeni u organizaciji „Borba“ kažu da je razlog protesta to što još nisu dobili odgoovor na dopis koji su poslali rukovodstvu.

„Podsećamo da je prošlo više od tri nedelje od kad smo se prvi put obratili našem javnom servisu, time vidimo da je vid njihovog ophođenja prema običnim građanina isključivo ignorisanje, na šta ne pristajemo“, objavili su na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by Borba (@mladi.borba)

Jedino što žele jeste da se na javnom servisu čuje glas mladih.

PROČITAJTE JOŠ

„Zbog toga kreće prva kratka blokada ove institucije. Jer naše i vaše je pravo da znamo SVE“, ističu oni.

Šta su zahtevi studenata?

Studentkinja Staša Cvetković pročitala je na samom početku zahteve.

Studenti traže da gostuju u informativnim emisijama na RTS1. Ukoliko odogovor RTS bude negativan, studenti će zatražiti pomoć Evropske radiofifuzne unije kako bi došli do javnog servisa. Smatraju da građani Srbije nisu dobili prave informacije o izbornoj krađi.

Staša Cvetković i Emilija Milenković, Studenti protest ispred RTS-a Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

U ovim trenucima, jedan po jedan studnet prilazi pisarnici RTS. I predaje isti dopis. Po uzoru na fillm „Lajanje na zvezde“, kada su đaci jedan po jedan zvali direktora škole.

Molba Studenti RTS

BONUS VIDEO: Marinika Tepić na RTS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare