Vladimir Kovačević Skupština objedinjavanja Pokreta "Da se struka pita" (D2SP) i Nove stranke Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

"Sinoćno obraćanje predsednika države Aleksandra Vučića javnosti treba shvatiti kao potkupljivanje i deljenje tuđeg novca, odnosno kreditnog novca što većem broju građana, tj. birača zarad kratkoročnog ćara koji misli da će kapitalizovati na vanrednim izborima", izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

Kovačević ističe da izlaganje premijera i predsednika Srbije nije nikakav ekonomski set meta, niti se sprečava inflacija dizanjem penzija i plata radnika, novim zaduživanjem i deljenjem tuđeg novca.

Kovačević napominje da se na takav način ne pomaže standardu življenja građana Srbije, već se razbuktava inflacija.

Pročitajte još:

„U dvocifrenoj inflaciji, kakva je stvarno u Srbiji, ne pomaže tri dinara jeftiniji hleb. Svu raspoloživu energiju treba usmeriti prvo na zaustavljanje inflacije, a tek onda na pomoć raznim socijalnim grupama“, predlaže Kovačević.

Predsednik Nove D2SP navodi da za taj posao Vladu Srbije možemo smatrati potpuno nesposobnom.

„Zbog svega što smo sinoć čuli, treba razmišljati o intenziviranju protesta na dva puta nedeljno, jer politički brod Srbije, sa ovakvom vladom, više nema kredibiliteta“, zaključio je Kovačević.

Bonus video: Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar