Foto: Medija centar Beograd

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od narodnih poslanika Skupštine Srbije da obavežu predsednika Republike Aleksandra Vučića da prihvati evropski plan za Kosovo.

Kosovo je izgubljeno 1999. godine potpisivanjem Kumanovskog sporazuma, a zamrznuti konflikt na Kosovu je omča oko vrata Srbije, ocenio je u pisanoj izjavi predsednik LSV Bojan Kostreš.

On ističa kako je „veoma loše što se građanska liberalna levo-zelena opozicija u Srbiji ne bori jače, glasnije i direktnije za pristupanje Srbije EU“.

Ako Srbija želi da postane članica EU, ona treba da prihvati pravila koja tamo postoje. Pravila su nekonfliktnost i rešavanje problema. Zato je potrebno da narodni poslanici postave temelj za prihvatanje evropskog plana za Kosovo i obavežu Vučića na njegovo prihvatanje“, poručio je Kostreš uoči današnje sednice Skupštine Srbije o Kosovu.

Srbija već decenijama luta i nikako da jasno trasira svoj evropski put, a u trenutku kad smo četvrta najsiromašnija država u Evropi, kada je ukupan domaći proizvod po glavi stanovnika jedva na 25% proseka Evropske unije, a desetine hiljada mladih svake godine zauvek ode na zapad, potrebno je glasno reći da je jedina nada ove zemlje što brži ulazak u Evropsku uniju, ocenio je predsednik LSV.

Bonus video: Da li smo čuli nešto novo o planovima za Kosovo i Metohiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare