Socijalistička partija Srbije na junskim beogradskim izborima nastupiće na listi Srpske napredne stranke zajedno sa zavetnicima, radikalima, PUPS-om i mnogim drugim privescima vlasti. Na ovoj listi, od ukupno 110 odborničkih mesta SPS-u je pripalo svega 10. Međutim, socijalisti mogu računati i na jedno mesto koje je pripalo njihovom koalicionom partneru Jedinstvenoj Srbiji.

Na tek objavljenoj listi koja nosi naziv „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, dugogodišnji predsednik Skupštine grada Beograda iz redova SPS Nikola Nikodijević nalazi se na drugom mestu. Odmah iza Aleksandra Šapića.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sledeći socijalista kotira se na 16. poziciji i tu se nalazi ime advokata Tome File.

Toma Fila Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Do narednog socijaliste na listi treba da se broji do 31, a na tom broju se nalazi nekadašnji ministar, a sad vd direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Socijalisti računaju i na odbornicu Jedinstvene Srbije Jelenu Milenković koja se nalazi na 40. mestu.

U prvih 70 na listi nalaze se još Nataša Bogunović (50. na listi) i Nebojša Blagojević (56. na listi).

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon njih na 75. mestu nalazi se Milan Vulević, a potom i Marija Šašić na 85. mestu.

Poslednja tri SPS mesta pripala su Sandri Mitrašinović (96. na listi), Lazaru Švraki (101. na listi) i Aleksandri Karović (107. na listi).

Ukoliko se uzmu u obzir poslednji, decembarski izbori, SPS je osvojio ukupno pet odborničkih mesta. Dakle, dovoljno za odbornički klub. Prema novoj podeli karata, socijalisti se nakon junskih izbora tome mogu nadati u slučaju da lista osvoji minimum 50 mandata.

Naplata na republici

Socijalisti će, po svemu sudeći, „naplatiti“ svoju podršku na republici. Prema saznanjima Nova.rs, SPS je za nastup na jednoj listi sa SNS zahtevao pet ministarstava. To su diplomatija, prosveta, građevina, zdravstvo i jedno ministrastvo bez portfelja.

Za sad je izvesno samo da u Vladi ostaje Ivica Dačić.

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Lider socijalista nedavno je rekao da će u novoj Vladi obavljati funkciju za koju se proceni da bi mogao najviše da doprinese državi i narodu.

BONUS VIDEO: Vučić o opoziciji i mogućem bojkotu izbora 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare