Aleksandar Vučić i Ivica Dačić Foto: Instagram/ivica.dacic.rs

Početkom marta odlučeno je da će Socijalistička partija Srbije na nove beogradske izbore definitivno ići na listi Srpske napredne stranke. Sada je na redu odluka o nazivu liste i nosiocima. Socijalisti insistiraju da se pored imena predsednika Srbije Aleksandra Vučića nađe i ime lidera SPS-a Ivice Dačića, međutim, naprednjaci tom idejom nisu oduševljeni.

Tri meseca nakon izbora u Beogradu zvanično datum održavanja novog, ponovljenog glasanja nije poznat. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da bi to mogao da bude 2. jun, ali beogradski izbori do danas nisu raspisani. Ne zna se ni kada će biti održani lokalni izbori. To su informacije sa kojima u javnost aktuelna vlast i dalje ne izlazi. S druge strane, uveliko znamo da će na izborima, kad god da budu, SNS i SPS nastupati zajedno. To je uveliko dogovoreno, ali ono što nije je ko će biti nosioc(i) te liste.

Predsednik Vučić rekao je da želi da pomogne naprednjacima te je ponudio da ponovo „pozajmi“ svoje ime za listu.

Aleksandar Vučić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Naravno, ta velikodušnost oberučke je prihvaćena.

Zahtev SPS-a da se na listi nađe ime Ivice Dačica

Međutim, kako portal Nova.rs saznaje ima još zainteresovanih kandidata za nosioca liste. Socijalisti insistiraju na tome da i Ivica Dačić „pozajmi“ svoje ime.

„Jedan od zahteva SPS-a jeste da se Dačićevo ime nađe u listi kako se ne bi u potpunosti izgubili identitet i kako se ne bi u potpunosti stopili sa SNS”, kaže dobro obavešteni izvor portala Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

I dodaje da naprednjaci nisu oduševljeni ovom idejom.

“Dogovor oko nosioca liste još uvek nije postignut, ali SNS nije raspoložen da u nazivu liste stoji i ime Ivice Dačića. Sve je još uvek u igri, videćemo da li će socijalisti uspeti da ispregovaraju to”, zaključuje naš izvor.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Podsećamo, Nova.rs je još u januaru pisala da se SNS i SPS pripremaju za izbore i da bi mogli zajedno da nastupe na izborima. Tada smo ekskluzivno objavili da su pripreme već počele i da se tada pominjala mogućnost da novi izbori budu na proleće.

Iako su prvobitno postojale najave da će novi beogradski izbori biti održani 28. aprila, kako stvari za sada stoje oni će ipak biti održani 2. juna.

Nakon beogradskih slede redovni lokalni izbori u više od 100 gradova i opština. Kako je portal Nova.rs ranije pisao, na tim izborima socijalisti i naprednjaci mogli bi se naći na jedinstvenim listama. Tu ideju izneo je lično Vučić Dačiću tokom šetnje nekoliko dana nakon zavšenih decembarskih izbora.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare