Nikola Ivanović, Šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, prijatelji, porodica, opozicioni lideri u Mitrovici Foto:KoSSev - Kosovo Sever Portal

Na šestu godišnjicu ubistva lidera stranke "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, u Kosovskoj Mitrovici i Beogradu održavaju se pomeni.

Na mestu ubistva – ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitorvici, u 8.15 časova, članovi porodice, prijatelji i saborci Olivera Ivanovića položili su cveće, koji mu odaju počast i pale sveće.

Tu su i opozicioni predstavnici i civilni aktivisti iz Srbije. Među njima su Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Borislav Novaković i Žarko Ristić iz Narodnog pokreta, potom Savo Manojlović sa saradnicima ispred pokreta Kreni-promeni, te Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta, javlja Kontakt Plus.

Šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, prijatelji, porodica, opozicioni lideri u Mitrovici Foto:KoSSev – Kosovo Sever Portal

Dejan Nedeljković, prijatelj ubijenog srpskog lidera, zahvalio je prisutnima u ime rodbine na podršci, ujedno naglasivši važnost sećanja na Olivera Ivanovića.

„Da podsetimo da ga nismo zaboravili i koliko nam sada fali kada Srbi na Kosovu proživljavaju najgore trenutke od 2000. godine“, naveo je Nedeljković, prenosi Kontakt plus.

„Možda ovde nećemo biti za 20 godina, ali ako budemo, nadam se da ovde nećemo biti sa istim pitanjem ko je ubio Olivera Ivanovića”, kazao je Nedeljković.

Od lokalnih aktivista prisutni su Milija Biševac, Aleksandar Arsenijević, kao i Nebojša Jović.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Oliver sahranjen – na Novom groblju u Beogradu.

Milena Popović i Bogdan Ivanović Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Pomen je održan i u Hramu Svetog Save na Vračaru. Nevenčana supruga Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je danas da je apsolutno sigurna u to da će jednog dana doći do istine i da će se otkriti ko je 16. januara 2018. godine Oliveru oduzeo život.

PROČITAJTE JOŠ

Osim nje i Oliverovog sina, pomenu u Hramu prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor kancelarija za KiM Petar Petković, ministar odbrane Miloš Vučević.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar