Foto: Nova.rs

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi i predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić opisao je u razgovoru za Nova.rs kako izgledaju sastanci predstavnika Srpske liste sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Rašić je, komentarišući kritike i napade Aleksandra Vučića upućene Radi Trajković, rekao de su njegove izjave odraz kućnog vaspitanja, te da ne priliči da se predsednik ovako obračunava sa svima koji drugačije misle od njega.

Pročitajte još...

„Za gospođu Trajković znam da je jedan od neprikosnovenih boraca za pravdu i prava Srba. Ja sam bio tu kad je u parlamentu dizala tri prsta i govorila Kosovo i Metohija i znam koliko je stvari uradila dok je bila direktorka Doma zdravlja u Gračanici. Na takav način se obraćati jednoj gospođi koja je i u godinama i koja je ceo život posvetila Srbima na Kosovu… Ja za nju imam samo reči hvale, znam da je to izuzetno hrabra i ponosna žena, koja ne bi posustala ni pred kim, makar to bio i predsednik Vučić“, rekao je on.

S obzirom da je svojevremeno bio deo poslaničkog kluba Srpske liste, Rašić je prisustvovao i sastancima sa šefom srpske države. U razgovoru za naš portla opisao je kako izgledaju ti razgovori.

„Ja sam i sam bio na nekoliko sastanaka, kad sam jedno kratko vreme sarađivao sa Srpskom listom, tamo imate jedan monolog u kojem je glavni akter predsednik, koji deklamuje to što ima, a svako ko ne klima glavom on je direktno odgovoran za urušavanje jedinstva. Tu nema ni demokratije, ni slobode govora, ni mišljenja. A najgora stvar je to što mi tu zbog svega toga nemamo autentične predstavnike Srba s KiM, koji bi mogli da rade na tom pomirenju, o kojem stalno govorimo, a nikako da dođe do njega“, opisao je Rašić.

Ceo intervju sa Nenadom Rašićem možete pročitati na posebnom linku.

BONUS VIDEO: Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici protiv Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare