Dr Dragan Milić Foto:Milajana Isailović

Glavni politički akteri i kandidati za gradonačelnika na lokalnim izborima u Nišu, učestvovaće u sredu, 22. maja od 18 sati u Narodnom pozorištu u velikoj predizbornoj debati Južnih vesti. Većina je potvrdila dolazak, prvi na listi SNS-a Dragoslav Pavlović ne odgovara na poruke i pozive, a drugi - Igor Novaković navodi da je tog dana zauzet. Milić je odbio učešće.

Politički akteri koji se kandiduju da vode Niš imaće priliku da, pred publikom, predstave svoje programe i odgovore na pitanja kako planiraju da vode Niš, pišu Južne vesti.

Učešće su potvrdili Đorđe Stanković (Biramo Niš), Miodrag Stanković (Ujedinjeni – Nada za Niš), Bane Jovanović (Niš, naš grad – Novo lice Srbije) i predstavnik liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni“.

PROČITAJTE JOŠ

Većina kandidata prihvatila je poziv Južnih vesti da učestvuje u debati, ali prvi na listi grupe građana “Dr Dragan Milić” Dragan Milić neće učestvovati.

„Smatram da format debate koji predviđa prisustvo publike u Narodnom pozorištu može imati i neželjene incidente od strane pojedinaca ili grupa ljudi što bi dodatno omalovažilo i bacilo senku na ove lokalne izbore, ali i na učesnike izbornog procesa. Na neki način ima puno simbolike da se debata održava u pozorištu jer, na žalost, po mnogo čemu ovi lokalni izbori ne samo u Nišu, već i u Srbiji i jesu jedna velika predstava“, rekao je Milić.

Foto:Nova

Uz reči poštovanja prema drugim učesnicima izbornog procesa, kaže da je spreman za druge, studijske formate debate, ali da bi u ovom formatu „svi izgledali kao gladijatori u jednoj areni“.

Nema potvrde ni vladajuće koalicije. Iako ističe da se oduvek odaziva pozivima Južnih vesti, drugi na listi “Aleksandar Vučić – Niš sutra” Igor Novaković kaže da u debati neće moći da učestvuje zbog toga što neće biti u Nišu tog dana.

Još uvek je neizvestan i dolazak prvog na listi ove koalicije Dragoslava Pavlovića, jer još uvek nije odgovorio na brojne pozive i poruke novinara i urednika Južnih vesti.

Ulaz za sve građane biće slobodan, a zainteresovane Nišlije moći će da prisustvuju debati, ali i da prate prenos uživo preko kanala Južnih vesti.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare