Jelena Milošević Foto:Privatna arhiva

Poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević kaže da je prema njenim informacijama već počelo istraživanje u vezi iskopavanja minerala na teritoriji grada Niša i opštine Merošina.

„Budući da se Niš našao na mapi mesta u kojima će se vršiti ili se vrše istraživanja minerala, obratila sam se ministarki rudarstva i energetike s pitanjima koja se odnose na istraživanja u Nišavskom okrugu, piše u saopštenju Jelene Milošvić iz Niša.

“Prema informacijama koje je sam dobila, istraživanja su na teritoriji grada Niša i opštine Merošina u selu Krajkovac već počela. Imam indicije o lokacijama koje se nalaze u Nišu, kao i mineralu, ali zahtevam zvaničan odgovor ministarke Đedović. Nišlije niko nije pitao jesu li saglasni da se Niš prekopava! A masovni ekološki protesti u decembru 2021. godine poslali više nego jasnu poruku, a ona je, naverla je – kopati nećete“, zaključila je Milošević.

Podsetimo, Stranka slobode i pravde, na čelu sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić tražil aje održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer je vlast na protekle izbore išla sa politikom da nema vađenja litijuma.

Đilas je povodom toga rekao da je realno da vanredne parlamentarne izbore očekujemo u drugoj polovini naredne ili u 2026. godini, uz promenu izbornih uslova.

Dragan Đilas Foto:N1

„Cela priča o litijumu je podignuta na ovoliki nivo zbog dolaska nemačkog kancelara na potpisivanje memoranduma sa Evropskom unijom (EU), ocenio je Đilas.

Prema njegovom mišljenju, nemački kancelar Olaf Šolc je u Beograd došao zbog sebe, a ne zbog Vučića, kako bi popravio svoj rejting i pokazao da je nemačkoj auto-industriji obezbedio litijum.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare