Foto: Printscreen/Facebook/Dragan Đilas

Na sinoćnoj sednici Predsedništva Demokratske stranke (DS) izabrani su predstavnici ove partije koji će ući u prvih 70 poslanika na listi "Srbija protiv nasilja". To su Zoran Lutovac, Dušan Kostadinović, Dragana Rakić, Srđan Milivojević, Nebojša Novaković, Ksenija Marković, Filip Tatalović, Nenad Mitrović i Dragana Rašić.

Potpredsednica DS Tatjana Manojlović koja je bila poslanik u prošlom mandatu nije dobila poslaničko mesto, dok je Miodrag Gavrilović na listi zauzeo tek 115. mesto, tako da gotovo sigurno neće ući u parlament.

Zbog ovakve odluke stranke, Tatjana Manojlović je podnela ostavku na mesto potpredsednice stranke. U otvorenom pusmu rukovodstvu je navela:

Tatjana Manojlovic
Tatjana Manojlović Foto:FoNet/Milica Vučković

„Demokratskoj stranci sam dala najbolji deo sebe, bez kalkulisanja, trudila se da doprinesem vraćanju poverenja u organizaciju, koja je izložena konstantnom razgrađivanju tokom poslednje decenije; sa kolegama sam uticala da se u javnosti vrati percepcija stranke časnih, posvećenih ljudi, iskrenih boraca za bolju Srbiju. U Narodnoj skupštini bila sam među nekoliko najaktivnijih opozicionih poslanika, zbog čega sam trpela uvrede i pretnje najekstremnijih Vučićevih jurišnika, kao žena, kao majka, kao iskreni patriota…“, kaze Manojlovuc i dalje navodi:

Pročitajte još

„Kako predsedništvo stranke i predsednik Zoran Lutovac to ne smatraju dovoljnim i svojim vrednovanjem ne ukazuju poverenje da u narednom periodu budem narodni poslanik, jedino logično je da na visoku stranačku funkciju dam ostavku. Ovo objašnjenje dugujem ne samo članovima stranke, već i velikom broju građana Srbije, koji su mi sve vreme davali bezrezervnu podršku kao narodnoj poslanici. Hvala svim saborcima i članovima Demokratske stranke na saradnji. Biću nadalje jedna među jednakima. Srećno u daljoj borbi“.

BONUS VIDEO Vučić za pet dana na tri nacionalne frekvencije – opozicija ne može ni na štandove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare