Miodag Majić Nataša Đukić

U programu televizija sa nacionalnom frekvencijom zabranjena je svaka kritika režima, bilo da ona dolazi od uglednog sudije ili majke tragično nastradale devojke. Izjave se seku, a voditelji prekidaju sagovornike najavom reklama, samo da se ne čuje ono što nikako ne sme da se čuje. Tako je neko rešio…

Najpre je Radiotelevizija Srbije presekla izjavu sudije Miodraga Majića, koju je dao povodom Cerskog marša.

Naime, svakog avgusta se u Šapcu u znak sećanja na slavnu bitku održava Cerski marš.

Ovogodišnji marš bio je posvećen Arčibaldu Rajsu, švajcarskom forenzičaru, kriminologu i publicisti, koji je za vreme Prvog svetskog rata došao u Srbiju i tu ostao do smrti. Zapamćen je kao veliki prijatelj srpskog naroda, kojem je posvetio knjigu “Čujte Srbi“.

U njoj je zabeležio ono što je smatrao vrlinama srpskog naroda koje je upoznao tokom Prvog svetskog rata, ali i ružne osobine koje su izmilele u miru.

Iako je upravo to „Čujte Srbi“ bio slogan ovogodišnjeg marša, RTS nije dozvolio da njegovi gledaoci čuju do kraja dobitnika ovogodišnje cerske spomenice sudiju Miodraga Majića. Javni servis je njegovu izjavu isekao na pola, taman tamo gde su procenili da bi moglo biti neprijatno.

Foto: Printscreen RTS/Video

„Izjava za RTS nije mogla uživo. Verovatno je procenjeno da sam štetan za gledaoce. A samo sam podsetio na reči dr Rajsa kojem je ovogodišnji marš posvećen. On se čudio kako je moguće da veliki, pravdoljubiv i slobodarski narod bira najgore među sobom da njime upravljaju“, napisao je Majić na Tviteru.

RTS je ostavio samo ovaj deo Majićeve izjave:

„Veliku čast i veliku obavezu, poziv da zapravo preispitam i sebe i da pozovem da se preispitamo svi zajedno u kojoj meri smo dostojni ovih ljudi koji su zbog nas stradali“.

Zatim je nešto slično, ali u direktnom progarmu urađeno i na televiziji Pink, kada je Nataša Đukić, majka preminule jutjuberke Kristine Kike Đukić, govorila o smrti svoje ćerke.

Govoreći o tome da ima mnogo nerazjašnjenih okolnosti, Đukić je u jednom trenutku spomenula Tužilaštvo i predsednika Srbije.

„Sram te bilo predsedniče“, rekla je ona i odmah je usledila reakcija voditeljke Jovane Jeremić:

„Predsednik nema ništa sa tim“.

Đukić je pokušala da objasni.

“Ima, dozvolite da vam nešto kažem…“, ali bubica joj je u tom trenutku ugašena, nakon čega je voditeljka rekla “idemo dalje, nastavljamo program” i prešlo se na reklamni blok.

BONUS VIDEO: Nacionalne frekvencije poslušnima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare