Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović kaže da je neodgovorno od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se otkazuje učešće na samitu u Egiptu na kom su učestvovali najvažniji svetski lideri, između ostalog i predsednik SAD Džozef Bajden, a da se ugošćava savetnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova. Na taj način se šalje jasna poruka na čijoj je strani Srbija, smatra Grbović.

„Da li nam se ovom posetom i najavljenim dolaskom prokazanog ruskog propagandnog medija „Russia today“ saopštava da je predsednik samovoljno odlučio da zaustavi evropski put Srbije?“ rekao je Grbović ovim povodom.

On je dodao da „prosrpska politika za koju se predsednik Vučić navodno zalaže zahteva da predsednik Srbije čini sve kako bi svojoj zemlji pomogao da postane deo zajednice najuređenijih država, tj. EU.

„Umesto da se bavi ličnom samopromocijom kojom se održava njegov lični rejting u glasačkom telu ali se trajno i nepovretno uništava rejting Srbije u međunarodnoj javnosti. Interes Srbije se danas brani u Vašingtonu, Berlinu, Parizu i Briselu, teškim i ne uvek prijatnim sastancima, a ne slikanjem sa čečenskim šubarama i ugošćavanjem savetnika jednog od najrdikalnijih ruskih ekstremista i protagonista agresije koju Rusija sprovodi nad Ukrajinom.“ zaključio je Grbović.

BONUS VIDEO: Grbović: Nema šanse da SPS bude opozicija, to zlo ne postoji bez vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar