Foto:Arhiva Nova.rs

Gradska izborna komisija odbila je u noćas izbornu listu novosadske udružene opozicije "Udruženi za slobodni Novi Sad" zbog nedostataka i poslala je na dopunu.

Kako navodi portal 021.rs, odluka je doneta sat vremena pre isteka roka od 48 sati u kojem je GIK trebalo da razmotri zahtev koalicije „Udruženi za slobodni Novi Sad“ za proglašenje liste 12 opozicionih stranaka i pokreta.

GIK je naveo da nedostaje pismeno ovlašćenje političke stranke Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije za zaključenje koalicionog sporazuma, kao i da 14 kandidata nema pravilno popunjene obrasce.

Gradska izborna komisija je naložila listi novosadske opozicije da u roku od 48 sati ispravi ove nedostatke, inače će njihova lista biti odbačena, dodaje 021.rs.

Ukoliko se ovo desi, opozicija neće učestvovati na izborima, jer u ponoć ističe rok do kog se može podneti lista.

PROČITAJTE JOŠ:

Koaliciju „Udruženi za slobodni Novi Sad“ čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija Centar (SRCE), Građanski pokret „Bravo“, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Ekološki ustanak i Pokret za preokret.

GIK je prethodno odbio da proglasi listu grupe građana „Budi heroj – Miša Ronin Bačulov“ jer je jedan kandidat imao pasiviziranu adresu. Ova grupa građana pokušava sada da ponovo prikupi dovoljno potpisa.

GIK treba da odluči i o listi pokreta „Kreni-promeni“ do nedelje u 23.20 časova, kao i listi „Volim Novi Sad – Srpski pokret Dveri, Ivana Stojanović – Narodna stranka, Aleksandar Maksimović – Pokret Živim za Srbiju, dr Jovan Stojković“, koja je predata u subotu oko 21 čas.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare