Foto:Logo promo; shutterstock by Bobica10; shutterstock

Preduzeće "Frug d.o.o" iz Sremskih Karlovaca, povezano sa kompanijom Galens, kupilo je na licitaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) imovinu beogradskog "Navipa ad" u stečaju za 40,4 miliona dinara, dok je procenjena vrednost bila 96,6 miliona, piše novosadski istraživački portal VOICE. Postojeći Navipov kompleks biće rekonstruisan i, sudeći po projektu urađenom prošle godine, na putu ka Sremskim Karlovcima nići će savremena vinarija i destilerija sa muzejskim i ugostiteljskim prostorom, navodi se u tekstu.

Dodaje se da se sa firmom „Frug d.o.o.“ u vezu mogu dovesti stotine hektara poljoprivrednog zemljišta na Fruškoj gori, između ostalog, i onih kojima gazduju vlasnica Galensa Sanja Petrić, te Zemljoradnička zadruga Sremski Karlovci, čiji je Petrić član.

Stečaj nad nekadašnjim vinarskim gigantom Navipom otvoren je pred Privrednim sudom u Beogradu 2012. godine i još nije prodato sve što je nekadašnjem velikom proizvođaču vina i žestokih pića pripadalo.

Kompanija Galens poznata je novosadskoj javnosti po tome što je za kratko vreme doživela poslovni bum rapidno povećavajući broj građevinskih investicija i izgrađenih stambeno-poslovnih kvadrata.

Novosađanka Sanja Petrić, supruga biznismena Nebojše Petrića, jedna od zastupnika u njegovom preduzeću „Promist“ i jedan od stvarnih vlasnika kompanije Galens invest, na svoje ime ranije je kupila 205 parcela na Fruškoj gori i njenim obroncima.

VOICE navodi da je u Sremskim Karlovcima Sanja Petrić kupila čak 78 nepokretnosti. Na nekoliko parcela nalaze se vikend kuće ili pomoćni objekti, a uglavnom su to njive lošije klase, šume, vinogradi, voćnjaci, trstike i močvare.

I Frug poseduje poljoprivredno zemljište na obroncima Fruške gore, kao gradjevinsko zemljište i objekte u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu.

To pravno lice je 2021. godinu završilo sa gubitkom od 39,7 miliona dinara, ali je i pored toga u istoj godini Frug dobio subvencije za podsticaje u proizvodnji u iznosu od 2.009.000 dinara, piše VOICE.

Na istoj adresi na kojoj je registrovan Frug d.o.o registrovana je i Opšta zemljoradnička zadruga Sremski Karlovci, a predsednica Nadzornog odbora te zadruge je do februara 2018. godine bila Sanja Petrić, dok se danas, zajedno sa Nebojšom Petrićem i Đorđem Petrićem vodi kao zadrugarka.

Prema podacima do kojih je VOICE došao, ova zadruga ima pravo korišćenja ili je korisnik 213 parcela i 26 objekata.

BONUS VIDEO: Prodaja beogradskih simbola – “Rasprodaja porodičnog nakita“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare