Vojislav Mihailović i Ivana Španović
Ivana Španović Vuleta; Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs; EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović naseo je na lažnu vest koja je tokom jučerašnjeg dana kružila mrežom X. Reč je o informaciji koja se pojavila na nekadašnjem Tviteru, gde je objavljena i lažna izjava Ivane Španović da se povlači sa Olimpijade zbog Rio Tinta.

Tokom konferencije za medije, Mihailović je prišao mikrofonu i rekao prisutinima da s njima ima da podeli jednu informaciju.

„Ivana Španović i Dragan Dobrašinović u znak protesta zbog potpisivanja Memoranduma sa EU su otkazali učešće na Olimpijadi u Parizu i pozvali durge sportiste da učestvuju u tom protestu isto tako jer oni smatraju da je to poguban dogovor ili predugovor kojim se Srbija žrtvuje i građani Srbije treba da postanu ljudi koji će da rade po rudnicima, mladež da se iseljava i da ovu našu lepu zemlju žrtvuju zarad neke rude…“, rekao je Mihajlović u holu Narodne skupštine.

PROČITAJTE JOŠ

Istina je da je Ivana Španović doživela nezgodnu povredu, ali i da se i ona kao i svi iz njenog tima nadaju da će se oporaviti do početka Olimpijskih igara. Svakako veliki blam za unuka Draže Mihailovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare