Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski podnese ostavku ili bude smenjena zbog "skandala oko njenog obrazovanja".

Odbor DS za obrazovanje je u saopštenju optužio „Đurđević Stamenkovski da se godinama unazad, u kontinuitetu, lažno predstavljala kao diplomirani politikolog“, te dodao da je „u svakoj normalnoj državi, potpuno neodrživo da na poziciji ministra ostane osoba koja je lagala o svom obrazovanju“.

Beogradski Fakultet političkih nauka (FPN) saopštio je prethodno da Đurđević Stamenkovsk nije stekla zvanje diplomiranog politikologa na tom fakultetu, iako je to navodeno na sajtu Vlade Srbije.

FPN je za Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) potvrdio da je ona taj fakultet upisala 2009, ali da ga nije završila do 2020. godine kada je izgubila status studenta.
Đurđević Stamenkovski je za CINS rekla da je diplomu stekla „tek ove godine na ruskom Institutu za dijasporu i integracije“, ali je taj istraživački portal naveo da za to nije pružila dokaz jer je „predala dokumentaciju za upis na magistarske studije na Ruskom državnom socijalnom univerzitetu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare