Foto: Printscreen/YouTube/025info

Šezdesetogodišnjak iz Apatina S.M. uhapšen je u subotu pod optužbom da je ugrozio bezbednost predsednici opštine Apatin i poverenici SNS Dubravki Korać. Kako saznaje Nova.rs, sukob je nastao jer je čelnica Apatina pokušala lično da se uveri da li se na posedu S.M. poštuju mere zaštite od koronavirusa, nakon čega je došlo do kraćeg verbalnog sukoba. Međutim, porodica uhapšenog i tamošnja udruženja tvrde da sukob nije nastao zbog verbalne diskusije, već zbog toga što je Korać automobilom krenula na ćerku S.M.

Advokat S.M. Branislav Milojičić za portal Nova.rs je rekao da je njegov klijent danas pušten na slobodu, uz određena ograničenja.

“Njemu je zabranjena komunikacija za ostalim učesnicima postupka”, kratko je poručio Milojičić.

PROČITAJTE JOŠ...

Iz izvora bliskom porodici, navodi se da je S.M. na meti zbog svog političkog angažmana, jer je bio redovan učesnik svih dosadašnjih protesta .

„Apatin je veoma malo mesto, tako da svi znaju da on nije na liniji SNS”.

Udruženje “Bez staha”: Predsednica neovlašćeno upadala na posed i uznemiravala porodicu S.M.

Iz grupe građana “Bez straha” ističu da je 5. septembra policija postupila po nalogu predsednice opštine Apatin, te da je izvršila proveru da li se na posedu S.M. krše epidemiološke mere.

PROČITAJTE JOŠ...

“Policija je utvrdila da se ne održava nikakva vrsta slavlja sa okupljanjem većeg broja lica. Sumnjajući u izveštaj policije Dubravka Korać je samovoljno, ličnim vozilom, sama, bez ikakvih svedoka, i mimo ovlašćenja, uzela sebi za pravo da se lično uveri u istinitost izveštaja policije. Tako je došla ispred privatnog poseda, na sporedan ulaz, izašla iz vozila i prišla ulazu objekta, sve kako bi proverila da li se unutra održava proslava, povređujući na taj način privatan posed”, navode iz ovog udruženja.

Kako navode, uznemiravanje je trajalo veoma dugu, te je tako Korać primećena od strane porodice uhapšenog S.M.

“Na pitanje ćerke prijavljenog, šta radi tu i u kom je svojstvu, ista je bila verbalno napadnuta od strane Dubravke Korać,  nakon čega je ćerka uhapšenog pokušala da snimi pomenuti događaj. Kad je to videla, Dubravka Korać je sela u auto, dala gas i krenula prema njoj, dok ćerka prijavljenog trčeći unazad pokušavala da izbegne sumanutu reakciju predsednice opštine. Neznajući ko je u vozilu, S.M. je odreagovao kao što bi to svaki otac učinio, a sve u cilju zaštite svoje ćerke i sprečavanja istovremenog protivpravnog napada na svoje dete. Napominjemo da se ceo događaj desio oko 20 časova na mestu gde ne postoji javna rasveta i  ispred privatnog poseda uhapšenog čoveka”, navode iz “Bez straha”.

Povodom ovih navoda, portal Nova.rs se obratio kabinetu predsednice opštine Apatin Dubravki Korać, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore na naša pitanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare