Foto: Privatna arhiva

“Nakon pisanja vašeg portala o ucenama koje trpim od strane lokalnih naprednjaka, oni su mi zapretili da ne izlazim iz kuće i da će me proterati iz Srbije”, ističe za Nova.rs privrednik iz Aleksandrovca Miloje Nedović.

“Posle teksta koji je kod vas objavljen, oni su mi rekli da mi niko ne veruje jer nisam objavio presude. Predsednik opštine Mirko Mihajlović uz pomoć Ljube Vučkovića iz Beograda, zapretili su mi da ne izlazim iz kuće, da ne  koristim mobilni telefon, društvene mreže, poručujući da će da me proteraju iz Srbije, jer u Aleksandrovcu može da živi samo onaj kome oni kažu”, navodi Nedović.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema Nedovićevim rečima, Mihajlović koristi svoj uticaj i da vrši pritisak na rad policijske stanice u Aleksandrovcu, te da se zbog toga on ne oseća bezbedno.

“Dete sam sklonio, a žena je uzela odmor jer ne sme da odlazi na posao. Živimo u paničnom strahu. Vučković se pozvao na poznanstva sa direktorom BIA Bratislavom Gašićem i ministrima iz Vlade Srbije. Ovim putem molim nadležne organe da mi daju potvrdu ako ne mogu da mi garantuju bezbednost, kako bismo zatražili negde azil i sačuvali svoje glave”, naveo je Nedović i dodaje da građevinsku dozvolu lokalna vlast ne želi da mu da sve dok zauzvrat ne dobije obećane apartmane.

Predsednik opštine: Nikad se u životu nisam čuo sa Nedovićem

Predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović, odbacio je Nedovićeve tvrdnje da mu je pretio i zabranio izlazak iz kuće, uz napomenu da nikada nije imao kontakt sa njim.

“On mene nikad nije zvao, niti sam ikada sedeo sa njim u društvu. Stvarno ne znam kakav on problem ima sa mnom. Nemam nikakve veze sa tim čovekom, ne znam za šta me optužuje, ali će svakako imati priliku sve sudski da dokaže pošto smo mi njega tužili”, naveo je Mihajlović, odbacujući ranije Nedovićeve navode da je tamošnja vlast tražila od Nedovića apartmane za građevinsku dozvolu.

Foto:Promo

“Prvi put sam za to čuo onog momenta kad sam pročitao taj tekst kod vas na portalu. Nisam bio upoznat sa slučajem, niti sam znao da taj čovek ima bilo kakav problem. Stvarno ne znam šta je sa tim čovekom. Voleo bih da dostavi neki dokaz kad smo se čuli, sa kog broja i o čemu smo razgovarali. Ja stojim na raspolaganju svakom sudu, ne bežim nigde, ali sam stvarno iznenađen njegovim tvrdnjama. Ja sam njega tužio privatno i prijavio za pretnju nasiljem, jer je on pretio mom vozaču da će da nam prebije noge i da će da nas unakazi”, navodi Mihajlović i naglašava da njegovu imovinu može svako da proveri.

Vučković: Beži bre tamo

Zbog navoda da je pretio Nedoviću, portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt i sa Ljubom Vučkovićem, koji međutim nije želeo da daje izjave za naš portal.

“Hajde bre ne folirajte se, beži bre tamo”, odgovorio je on na naše pitanje da li je tačno da je upućivao pretnje Nedoviću. Na naše ponovne pokušaje da se čujemo kako bi dobili komentar, Vučković nam je poručio da ga ne uznemiravamo.

Podsetimo, privrednik iz Aleksandrovca Miloje Nedović tvrdi da već dva meseca trpi pritiske od predstavnika opštinske vlasti tog mesta iz redova Srpske napredne stranke, koji mu traže dva apartmana na poklon, kako bi investitor kojeg zastupa dobio građevinsku dozvolu. Prema njegovim rečima, naprednjaci koji imaju vlast u Aleksandrovcu pozvali su ga na sastanak pre četiri meseca i ponudili mu dogovor oko građevinske dozvole.

“Zastupao sam investitora, Švajcarca, koji ima objekat u strogom centru grada. Kupio je hotel ‘Grozd’ i renovirao ga, ali je problem nastao onog momenta kad je zatražio nadogradnju na taj objekat. Zatražio je građevinsku dozvolu još 2014. godine”, rekao je Nedović početkom avgusta za naš portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare