Djordje Nikitovic
Đorđe Nikitović Foto:Screenshot/Instagram

Prethodnog dana konstituisana je nova-stara opštinska vlast u Požegi, a na mesto predsednika ponovo je izabran Đorđe Nikitović, u javnosti poznat kao najmlađi opštinski funkcioner, ali i po snimku gde u pijanom stanju pada preko stolova.

Podsetimo, naš portal je nedavno objavio video snimak na kojem Nikitović pada preko stolova na zvanice na jednoj proslavi. Predsednik Opštine Požega se branio izjavom da je taj snimak od ranije, te da je namerno pušten sad kako bi se njemu napravila šteta.

„Taj snimak je nastao mnogo pre nego što sam bio predsednik opštine. Očigledna je namera da mi se naškodi“, rekao je on za Nova.rs.

Botovi na čelu Skupštine

Imenovanju Nikotovića na mesto prvog čoveka Požege, prethodilo je konstituisanje Skupštine opštine. Na mesto predsednika ovog opštinskog organa imenovan je Dejan Mrkić, dok je na za njegovu zamenicu izabrana Olgica Krsmanović.  Njih dvoje su od ranije prepoznati u Požegi kao najaktivniji naprednjaci na društvenim mrežama, pa se ovo imenovanje tumači i kao nagrada za minuli rad. Pored promovisanja sopstvene stranke, Dejan Mrkić i Olgica Krsamnović su neretko ostavljali i  komentare u kojima kritikuju i vređaju opozicione lidere i aktiviste u Požegi.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsetimo, pored toga što je najmlađi opštinski funkcioner, Nikitović je poznat i po tome što je kao predsednik opštine pripremao doček za premijerku Anu Brnabić. Tada je opštinska vlast, sa njim na čelu, donela odluku da preko urušenih i zapuštenih lokale preko puta Kulturnog centra postavi velike postere koji oslikavaju požeški trg i statuu Miloša Obrenovića.

Međutim, nepoznate osobe su tokom noći pocepali postere, te su zbog toga zaposleni u opštini morali da lepljivom trakom dovode u red postere.

Foto: Privatna arhiva

„Pošto lokalno rukovodstvo nije želelo da razgnevi svoju caricu tužnim i ružnim prizorima, pohitalo je da ‘sagradi selo’ za jedan dan. Nadajmo se da će carica biti zadovoljna, jer nije dobro ako ne bude – ona vodi funkcionersku kampanju u korist lokalnih rukovodilaca. Sramota bi bilo da ostanu dužni za tako veliku uslugu“, saopštila tim povodom opoziciona Inicijativa za Požegu.

Za zamenika Đorđa Nikitovića izabran je Ivan Novaković, a uz naprednjake, vladajuću većinu u Skupštini opštine Požega činiće i Socijalistička partija Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare