Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, osudio je večeras izjavu Vladimira Đukanovića (SNS) o organizaciji CRTA i tom prilikom je ocenio da funkcioner naprednjaka "crta mete na grudima svim zaposlednih u toj organizaciji".

„Najoštrije osuđujemo napad Vučićevog glasnogovornika Vladimira Đukanovića na organizaciju CRTA. Zahtev za hapšenje ljudi zaposlenih u CRTI zbog, kako je rekao Đukanović, obmane i uznemiravanja predstavlja klasično crtanje mete na grudima svim zaposlenima u ovoj organizaciji, kao i svim posmatračima CRTE“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Lider SSP-a je podsetio da su neki posmatrači CRTE bili napadnuti na dan izbora.

„Zahtev za zabranu rada CRTE podseća na praksu koja postoji u Rusiji, sa čijim obavestajnim službama Vučić i vrh SNS-a blisko sarađuju. Srpski Lukašenko bi želeo da svi u Srbiji i svetu ćute na očiglednu krađu izbora, a sve koji to ne žele napada preko svojih glasnogovrnika i medija koje uređuje“, rekao je Đilas.

„Medijska zloupotreba, kupovina glasova, pritisak na birače kao i njihovo fiktivno prijavljivanja na lažnim adresama ne mogu se sakriti. Kao ni panika u redovima SNS-a koja za posledicu ima izjave poput Đukanovićeve“, dodao je on.

Podsetimo, visoki funkcioner i doskorašnji poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović napisao je na društvenoj mreži Iks da bi članove organizacije CRTA trebalo uhapsiti zbog „uznemiravanja javnosti“ i „obmane javnosti“. Na ovo je reagovala i CRTA koja je upitala Đukanovića da li je ovo pretnja.

***

BONUS VIDEO – EP o izborima u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar