Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Visoki funkcioner i doskorašnji poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović napisao je na društvenoj mreži Iks da bi članove organizacije CRTA trebalo uhapsiti zbog "uznemiravanja javnosti" i "obmane javnosti". Na ovo je reagovala i CRTA koja je upitala Đukanovića da li je ovo pretnja.

„Trebalo bi te iz CRTE da pohapse zbog obmane javnosti o navodnoj krađi, kao i uznemirenja javnosti. Takođe, CRTU kao lobističku organizaciju bi trebalo zabraniti“, napisao je Đukanović na Iksu.

Centar za istraživanje, transparentost i odgovornost (CRTA) je na Iksu reagovao na ovu objavu.

„Da li je ovo pretnja“, upitala je Crta.

Podsetimo, CRTA je ranije objavila da su drastične zloupotrebe prava birača, zakona i institucija eskalirale na izborni dan, te da rezultat glasanja u prestonici Srbije ne održava volju građana.

Iz posmatračke misije CRTA ranije su izrazili veliku zabrinutost u odnosu na kvalitet parlamentarnih izbora, odnosno njihovo udaljavanje od standarda za slobodne i poštene izbore.

„Zbog obima i vrsta izbornih zloupotreba u Beogradu zaključujemo da rezultati beogradskih izbora ne odražavaju slobodno izraženu volju birača koji žive u njemu“, naglašavaju iz CRTE.

***

BONUS VIDEO – EP o izborima u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare