Foto: Stranka slobode i pravde, Ivan Dinić/Nova S

"Kada vidim te ljude koji se tako ponašaju, obučene u uniforme SNS-a, ne mogu a da ne uporedim to sa događajima u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka", kaže lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nakon sukoba na pijaci u Boleču, kada su naprednjaci napali aktiviste SSP.

Današnjem predstavljanju SSP na štandu na pijaci u Boleču, prisustvovao je i Dragan Đilas, a nakon njegovog odlaska došlo je do sukoba.

„Nakon provokacija, naprednjački batinaši su napali aktiviste SSP“, saopšteno je iz te stranke. Objavljen je i snimak događaja na kojem se vidi žestok okršaj dve grupe aktivista, koji počinje nasrtanjem pripadnika Srpske napredne stranke.

Tim povodom Đilas za Nova.rs kaže da su jednog od aktivista SSP naknadno jurili po pijaci kako bi mu razbili telefon sa snimcima.

Dragan Djilas Novi Sad Stranka slobode i pravde
Dragan Đilas u Novom Sadu Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Dok sam bio u Boleču nije bilo nikakvih problema ni provokacija ni sa jedne strane. Štaviše sa jedinim građaninom koji nas je vređao sam razgovarao pokušavajući da ga ubedim da nije pristojno koristiti takve reči. Posle mog odlaska, krenuo je napad na naše preostale aktiviste, a jednog od njih, koji je snimao događaj su čak jurili po pijaci ne bi li mu razbili telefon. Sve to se jasno vidi na snimcima“, rekao je Đilas i dodao:

„Još jednom se pokazalo ko širi agresiju, ko mrzi, ko u napadu panike zbog nemanja podrške pribegava batinaškim metodama. Kada vidim te ljude koji se tako ponašaju, obučene u uniforme SNS-a, ne mogu a da ne uporedim to sa događajima u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka. Ne očekujem reakciju Vulinove policije, ali vam garantujem da će policija u oslobođenoj Srbiji već za mesec dana procesuirati i ovo i mnoga druga slična dešavanja širom Srbije“.

U međuvremenu je na Tviteru reagovala i premijerka Ana Brnabić, koja je pozvala aktiviste SNS da ne reaguju na provokacije i da nastave sa „čistom kapmanjom“. Na pitanje da prokomentriše premijerkine reči, lider SSP kaže:

„Izjavu Ane Brnabić ne mogu da komentarišem jer je nemoguće razumeti šta ona govori, niti mogu da sledim njen tok misli, koji često nailazi na logičke prepreke“, navodi Đilas.

BONUS VIDEO: Napad na aktiviste SSP u Boleču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Napad na aktiviste SSP u Boleču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar