Dejan Santrač, predsednik fudbalske Sudijske komisije ponovo je izabran za zamenika gradonačelnika Vršca. On je od ranije pristupio SNS, gde je aktivno učestvovao u kampanji za decembarske izbore, a sada je još jednom dobio poverenje i to upravo od naprednjaka.

U utorak je izabrana nova gradska vlast u Vršcu, koju će ponovo sa mesta gradonačelnice predvotiti Dragana Mitrović. Iako je ona nepoznata široj javnosti, mnogo je poznatiji njen zamenik koji je dobio svoj drugi mandat.

U naredne četiri godine na ovom mestu sedeće Dejan Santrač, naprednjak, bivši fudbalski sudija i aktuelni predsednik Sudijske komisije u Srbiji. Mnogima je bilo sporno što je ujedno i visoki lokalni funkcioner najmoćnije stranke, ali i predsednik komisije koja mora da bude neutralna.

Sa takvom reputacijom ušao je u političku kampanju za decembarske izbore.

Ipak, Santrač je još uvek na obe pozicije. Opozicija u Vršcu, konkretno zamenica predsednice Demokratske stranke Dragana Rakić rekla je da je Santrač primer političkog nameštenika vladajuće SNS.

„Santrač je zamenik gradonačelnice. U gradu je poznat kao jedan od najagresivnijih jastrebova lokalne organizacije SNS. Reč je, zapravo, o tipičnom naprednjaku, koji bespogovorno i bez razmišljanja ispunjava zadatke koji mu se daju u partijskoj hijerarhiji. Ne sumnjam da će tako raditi i na mestu predsednika Sudijske komisije FSS. Njegovo imenovanje na tako odgovornu funkciju je još jedan pokazatelj da režim ne zanima ni fudbal ni suđenje nego jedino potpuna kontrola svih tokova i u sportu. Pošto mogu da potvrdim da u Vršcu ima reputaciju Zvezdinog sudije, možda su zato pred Partizanom i teži dani“, navela je Rakić pre nekoliko meseci.

Dragana Rakić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Santrač, veze sa SNS i smene u Sudijskoj komisiji

Dejan Santrač je fudbalskim zaljubljenicima bio poznat kao sudija koji je godinama delio pravdu na superligaškim utakmicama, ali je najveću pažnju skrenuo onog trenutka kada su se desile promene u vrhu Sudijske komisije.

U septembru 2023. godine, Dejan Filipović smenjen je sa pozicije prvog čoveka Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a na njegovo mesto postavljen je upravo Santrač.

Podsećamo, Filipovićevu smenu tražili su brojni superligaši od početka sezone – Partizan nakon meča protiv TSC-a u 1. kolu, a potom i Radnički iz Niša, na suđenje su se žalili i iz ivanjičkog Javora nakon poraza od Vojvodine, a poslednji klub koji je digao glas je Crvena zvezda.

BONUS VIDEO: Petrović – Vlast je toliko alava da će i presednici kućnih saveta morati da budu simpatizeri SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar