Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u sredu u Mali Zvornik sa namerom da lokalnim stanovništvom razgovara o najavljenom iskopavanju litijuma. Kako to obično biva kad predsednik "ode u narod", priče o tome šta će sve da uradi za građane i obećanja su preuzeli primat u odnosu na glavnu temu i naravno, ostavljen je prostor za dobrovoljce koji su spremni da mu se javno dive. Neki su, međutim, u tome otišli predaleko.

Tokom boravka predsednika Vučića u Malom Zvorniku mogli smo čuti svašta. Od njegove priče da su ekološki aktivisti, koji su odbili sastanak i razgovor sa njim, zapravo strani plaćenici, do obećanja da će kritičare projekta „Jadar“ staviti na čelo ekspertskog tima.

PROČITAJTE JOŠ...

Narod je, s druge strane, tražio od predsednika da im se popravi put, da im se reše egzistencijalni problemi, a neki su čak i tražili da utiče na otvaranje seoske prodavnice.

Ipak, najdalje je otišao Slobodan Pavlović iz Loznice koji je preneo željej „jedne žene“ i svoje lične da „sve srpkinje rađaju Vučiće“.

On je ispričao kako je tokom jednog skupa u Prijedoru prisustvovao sceni gde je jedna žena uzvikivala „Vučiću genije“, a da joj se on, kako je naveo, zahvalio na tome.

„Ona je rekla sledeće – ‘dabogda se sve Srpkinje obliznile Vučićima (rodile blizance prim.aut)… Ona je to rekla zato što je želela da kao vi, genije… da ima mnogo Srpkinja, otišlo je dosta ove mladeži…  Znači, a to će možda čuti neko iz Srbije i to možda bude šansa za natalitet. S obzirom da je vlada velike pare predvidela za natalitet“, rekao je Pavlović, koji je predsedniku poželeo da „uspešno dokrajči sve projekte“.

Vučić mu je kratko odgovorio.

„Imam troje dece, nisam siguran da sam ja najbolji otac, ali oni su najbolja deca“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare