Na marginama zasedanja u Ujedinjenjim nacijama (UN), predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za medije i o unutarpolitičkim pitanjima u Srbiji. Komentarišući izjavu lidera stranke Srbija centar (SRCE) da ne sme na izbore do kraja godine, Vučić je poručio da je Ponoš tako rekao i za sankcije da će biti uvedene, a da se to na kraju nije desilo. Kazao je da se Ponoš nije ni izvinio, što prema rečima Vučića neće ni sada da uradi kada je rekao da izbori neće biti do kraja godine. Time je poslao jasnu poruku da bi izbori zaista mogli da budu održani decembru, o čemu se već uveliko spekuliše u javnosti.

Predsednik Srbije iskoristio je priliku da, tokom obraćanja medijima iz Njujorka, ponovo govori o opoziciji. Ovog puta na meti Vučića bio je predsednik stranke „SRCE“ Zdravko Ponoš i to zbog izjave u kojoj je govorio o načinu vladvine SNS, održavanju izbora na proleće. Vučić je vređajući Ponoša uvredio i sve Srbe koji su izbegli iz Hrvatske tokom ratnih sukoba.

„Da li se plašite vi izbora? Ovo vas pitam jer je Zdravko Ponoš sinoć komentarisao i rekao da ne smete na jedne izbore jer ćete ih izgubiti, ne smete na beogradske, ne smete na lokalne. Pa je l se vi plašite, predsedniče?“, pitala je novinarka Pink televizije predsednika Aleksandra Vučića.

Na to je Vučić odgovorio da je Ponoš hrvatski državljanin i da je njemu svejedno.

„Plašim se za situaciju na Kosovu i Metohiji, to je tačno, za razliku od njega kome je to svejedno. On kao hrvatski državljanin, hrvatski građanin, njemu je to svejedno. Nisu mu to ni Rovinj, ni Split ni, Zagreb, tako da mu je to sasvim svejedno. Za mene su svetinja Gračanica, Dečani, Pećka patrijaršija i Banjska…“, rekao je Vučić

Nakon toga usledila je salva uvreda na račun Ponoša:

„U pravu je on, nema problema ni u Splitu ni Dubrovniku, da bi on bio uznemiren. Što se tiče straha od izbora, rekao da sigurno neće biti do kraja godine, znači biće na proleće. Tako je i rekao za sankcije da ću ih uvesti 3. aprila, pa je l se lažov izvinio? Je l se izvinio što je uništavao tenkove i uništvao srpske zolje, opet će imati razlog da se izvini ali se izvinite neće. Eto, toliko o mom strahu od izbora, zaključio je Vučić.

Podsetimo, prema saznanjima Nove, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ozbiljno razmatra mogućnost da prihvati zahtev opozicije koja je zatražila vanredne beogradske i parlamentarne izbore do kraja godine. On je to u nekoliko navrata izjavio u brojnim javnim obraćanjima, ali i naglasio da neće u potpunosti da prihvati sve zahteve opozicije, jer se ipak i vlast pita nešto.

Kako Nova saznaje od izvora bliskih SNS, Vučić, ali i sam vrh naprednjaka razmatraju mogućnost da se do kraja godine održe vanredni parlamentarni izbori, ali i vanredni izbori u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

O tome da li će izbori biti do kraja godine, ili tek na proleće, Vučić je najavio da će reći nakon što se bude vratio iz Njujorka gde zaseda Generalna skupština UN kojoj prisustvuje i naša zemlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar