Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas, tokom obeležavanja Dana BIA na kome je dobio Zlatnu medalju, obratio ekipi N1 i kazao im da imaju "vrlo inspirativna pitanja" i da šta god da uradi, uvek će biti kriv onima koji samo traže razlog da ga napadnu. Naime, N1 je upitao predsednika kada će se znati da li ide u Kazanj na sastanak lidera BRIKS-a, nakon čega su usledili ovi odgovori.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao obeležavanju Dana i 22 godine od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije, i tom prilikom odgovorio je na nekoliko pitanja novinara. Između ostalog, Vučića je i N1 upitao da li će ići u ruski grad Kazanj na sastanak lidera BRIKS-a.

„Zahvalan sam – vi sa N1 uvek imate inspirativna pitanja. Bez cinizma to govorim, samo želim narodu i građanima da kažem zašto mi je prvo pitanje postavljeno. Budem li rekao da idemo u Kazanj – ‘Obelodaniće kraj evropskog puta Srbije, Srbija se konačno opredelila i uništila sebe’. Budem li rekao ovo drugo: ‘Vučić je izdao Ruse i napravio je ne znam šta’. Tako da, šta god da uradite, uvek ćete biti krivi, i to onim istima koji nemaju nikakvu ideologiju, koji se ni za šta ne zalažu a samo traže razlog da vas napadnu“.

PROČITAJTE JOŠ....

Odgovorio je da će do 21. oktobra biti sve jasno.

„Rekao sam, ali sad vas obaveštavam, biće sve jasno. Saopštiću vam 20. a najkasnije 21. oktobra. Očekujem jedan važan razgovor 20. i mnogo važnijih razgovora očekujemo 20. Ne mogu još da vam otkrivam sve detalje, ali će to biti jedna od najzanimljivijih nedelja. Dolazi kralj Esvatinija ovde u subotu i nedelju. U nedelju imamo druge goste i razgovore, a onda od ponedeljka svaki dan“, rekao je on.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare