Ana Brnabić i Aleksandar Jovanović Ćuta Skupština Srbije Foto:Screenshot/RTS

Šef poslaničke grupe "Ekološkog ustanka" Aleksandar Jovanović Ćuta pitao je danas predsednicu Skupštine Anu Brnabić da li će Aleksandar Vučić prisustvovati sednici parlamenta na kojoj se raspravlja o iskopavanju litijuma. On se tokom svog izlaganja obratio i poslanicima vladajuće Srpske napredne stranke, koje je nazvao "Vučićevim robovima".

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine Srbije pratite na našem BLOGU UŽIVO.

„Sve smo čuli, samo ne to – da ili ne. Da li je na projekat Jadar stavljena tačka, kao što ste ranije rekli građanima. Takođe ne odgovarate ni na to pitanje. Dve godine dozvoljavate uvrede, a ja nikad u životu pijanac nisam bio. I pošto će to biti tema i dalje“, rekao je Jovanović u svom govoru u Skupštini Srbije, nakon čega su ga naprednjaci prekinuli.

„Samo se vi smejte, robovi Aleksandra Vučića. Pa vama kad bi Vučić rekao da se svi skinete goli – skinuli biste se goli i ovo ovde bi bila nudistička plaža. To ste vi“, rekao je on, a potom nastavio da se obraća predsedavajućoj Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ...

On je od predsednice Skupštine tražio da pokaže dokumentaciju u kojoj se on navodi kao investitor malih hidroelektrana.

„Pošto će i to biti ‘lajt motiv ovde’.. Ako ne znate kako izgleda dokumentacija kad neko hoće da gradi malu hidroelektranu, nađite tamo u dokumentaciji – Nikola Petrovića. Znate ko je to? To je kum Aleksandra Vučića, a Milenko Jovanov nije ime i prezime, već karakterna osobina. Čovek je krpa obična koja je spremna da kleči pred Aleksandrom Vučićem“, rekao je Jovanović.

VIDEO: Ćutin govor u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare