"Ništa nisam zaboravio šta je za mene učinio Dragan Đilas, o njemu neću nikad ništa loše reći, nisam zaboravio ni lepe zajedničke trenutke u stranci, ni kad mi je pomogao kada je kuća izgorela", rekao je poslanik Dejan Bulatović na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini objavljujući da napušta Đilasovu Stranku slobode i pravde, čiji je bio potpredsednik.

Bulatović je ovo rekao odgovarajući na pitanja novinara, koje je zamolio da imaju razumevanje za njega, jer je pod velikim stresom.

„Do utorka ću sigurno biti poslanik, od danas sam samostalni poslanik, sve ću saopštiti u utorak na konferenciji za štampu, obećavam, pustimo to, mnogo me ljudi zove, pod stresom sam, ništa neće biti ispod žita, sve će biti transpaprentno, u ponedeljak je sednica parlamenta, želim da učestvujem aktivno za ono što me je narod birao“, rekao je Dejan Bulatović, prenosi Danas. 

Pročitajte još:

Upitan da li će možda nastaviti politički angažman u nekoj drugoj stranci Bulatović je odgovorio sa „uspeli ste i u ovakoj situaciji da izmamite osmeh na mom licu“.

„Moja odluka (o napuštanju SSP) je definitivna, tu je tačka stavljena, rekao sam da ću da razmislim o poslaničkom mandatu, to je ono o čemu ću ja da razmislim i o daljem političkom angažmanu“, objasnio je Bulatović dodajući da će se u odluci rukovoditi time koliko je sela obišao, šta je sve govorio na silnim konferencijama za medije.

On je više puta ponovio da više nije ni član SSP, ni poslaničkog kluba Ujedinjeni oko SSP, a da će o tome šta će uraditi sa svojim poslaničkim mandatom i da li će se priključiti nekom drugom klubu, odlučiti do utorka.

„Politikom se bavim dugi niz godina i ovo mi je najteža odluka. Deset godina sam bio u Francuskoj, dobio sam i azil i državljanstvo. A onda sam sa Đilasom napravio partiju. Postali smo kućni prijatelji. Danas to ni izbliza nije tako i odlučio sam da podnesem ostavku. Napustio sam sve funkcije u stranci i sada delujem kao samostalni poslanik, meni je danas mnogo teško. Ova odluka nije bila jednostavna i i ima razloga zašto sam to uradio“, naveo je Bulatović objašnjavajući da je ovo uradio sa emocijama, te da će u utorak kad se sve slegne, govoriti o razlozima za svoj čin.

Bonus video: Prvanović najviše razočaran napadima na Dragana Đilasa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar