Stranka slobode i pravde konferencija
Dejan Bulatović, konferencija za novinare Stranka slobode i pravde Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dejan Bulatović, poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Stranke slobode i pravde, upitao je danas da li postoji plan u budžetu za 2023. godinu da se pomogne malim gazdinstvima i poljoprivrednicima koji imaju dve krave i šta će se uraditi za budućnost takvih domaćinstva.

Bulatović je ovo izjavio na današnjoj sednici Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, reagujući na komentar ministarke poljoprivrede da je njegovo izlaganje populističko i da predstavlja politički marketing..

„Moj posao je da se borim za poljoprivredna gazdinstva bez razlike, posebno za mala. Da na sednicama ovog odbora govorim sa stručne strane i kao neko ko kao poljoprivrednik živi na selu. Pohvale za odluku ministarstva da pomogne mlečnom stočarstvu davanjima u vidu merkatilnog kukuruza. Ali, to nije rešeno na najbolji način“, rekao je Bulatović ističući da ovim davanjima nisu obuhvaćena mala gazdinstva koja ne proizvode mleko za predaju, već ga koriste za proizvodnju sira.

„Dakle, oni koju imaju manje od tri krave nemaju pravo na dodelu ovog merkatilnog kukuruza, kao ni na ostale subvencije i pomoć. To ne treba uslovljavati brojem stoke, jer svaka pomoć ovim ljudima veoma znači“, istakao je još Bulatović i dodao da su mala gazdinstva, kao krvotok Srbije, izuzetno značajna i da od njihove snage zavisi i snaga naše zemlje.

***

BONUS VIDEO – Počelo je: Poljoprivrednici stavljaju katance na farme!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar