Borislav Novaković Skupština Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, Borislav Novaković prokomentarisao je za portal Nova.rs imenovanje mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije, izjavivši da "Srbija ima razloga za strepnju".

Kao neko ko potiče iz istog mesta kao i novi mandatar Miloš Vučević, i koji je jedno vreme bio gradonačelnik ovog grada, Novaković je možda i više od mnogih upućen u dosadašnji politički rad novoizabranog mandatara.

„Ako Srbiju bude doživljavao kao Novi Sad, ali samo u uvećanom izdanju, ne piše nam se dobro, jer je Novi Sad ostavio u rukama organizovanog kriminala i prljavog kapitala“, izjavio je na početku za portal Nova.rs potpredsednik Narodnog pokreta Srbije.

„U svakom pogledu Vučević je čovek kontinuiteta. Ideja očito nije da se nešto menja, nego da sve ostane po starom uz minimalne i nužne kadrovske rokade“, rekao je Novaković.

On za Novu.rs navodi da će Vučevićev izbor dominantno obeležiti i značiti tri stvari.

Kao prvo, Novaković napominje da će „ključni čovek u zanatskom delu politike biti i dalje Siniša Mali kao vlasnik republičkog buđelara i distributer novca“. „Dakle, Vučeviću će pripasti svetla političkog marketinga, a u tami srpske politike Siniša Mali i braća Vučić povlačiće i dalje sve ključne poteze. Njima će ići keš, a Vučeviću uloga srpskog Sanadera“, kaže Novaković.

„Drugo, kao što je Novi Sad, pod Vučevićevom upravom, unakazila građevinska i urbanistička mafija, njegov mandat kao marionete prljavog kapitala značiće dodatni, štetan i nekontrolisan priliv kapitala sumnjivog porekla. Ukratko: on nema svest o opštem dobru, nego samo strast za lični i stranački interes“, upozorava nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, dodajući da je „SNS progutao državu“.

„Država nije zaštitnik opšteg interesa, nego egzekutor stranačkih marifetluka. Taj izopačeni proces stranačke sveprisutnosti, koji je pri kraju, Vučević će pokušati da učini konačnim“, zaključio je Borislav Novaković, upozoravajući još jednom da je „Vučevićev izbor za mandatara zloslutna vest, jer neće osporiti ili prekinuti nijedan negativan trend dosadašnjeg modela upravljanja Srbijom, a metastaziraće sve njegove manjkavosti i nedostatke“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare