Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane

Odlazeći ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas pripadnike Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske i 25. bataljona vojne policije Garde.

Prilikom obilaska Petog bataljona organizovan je prikaz dela aktivnosti rada ove jednice, koji se sastojao od više elementa uključujući tu i prikaz demonstracije osposobljenosti i obučenosti pripadnika Vojne policije.

Tako su kamere Ministarstva odbrane zabeležile i detalj da je jedan od elementa prikaza bio i uviđaj koji je sprovela Vojna policija nad dva mrtva lica u šumi. Ceo slučaj izgledao je kao da su dve žrtve se međusobno upucale.

Inače, Vulinu je uručen kolaž fotografija nastalih tokom poseta ministra odbrane jedinicama vojne policije, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za te jedinice u prethodnom periodu.

Vulin je, nakon obilaska, istakao da je vojna policija važan deo naše vojske.

Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane

– Mnogo smo ulagali u razvoj vojne policije, u popravljanje materijalnog položaja svih naših pripadnika, ali i u obezbeđivanje svega onoga što je potrebno da bi mogli da rade. Vojna policija je dobila uniforme koje je sama kreirala, dobila vozila koje je sama tražila, dobila oružje i opremu koja odgovara u potpunosti njihovim zadacima – naglasio je ministar Vulin.

Vojna policija, zaključio je ministar odbrane, uvek je tu za svoj narod i nikada nije bilo krizne situacije u kojoj vojna policija nije bila spremna da zaštiti našu zemlju, naš način života i naš ustavni poredak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare