Arno Gujon Skupština Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Arno Gujon demantovao je danas tvrdnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, a koja je pozvala nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio Gujon i utvrde njegovu odgovornost.

Reagovanje Gujona prenosimo u celosti.

„Državna revizorska institucija (DRI) Srbije demantovala je danas lažne navode Radija Slobodna Evropa, čije delove LSV u saopštenju koje ste objavili prenosi, a koji su imali za cilj da dovedu čitaoce u zabludu.

U tom demantiju DRI podvlači da navodi Radija Slobodna Evropa ‘da je ranijim uplatama Uprave za dijasporu bila otežana kontrola trošenja sredstava’, nisu tačni, jer u Izveštaju o reviziji takav tekst uopšte nije naveden.

DRI dalje ističe da su u Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Beograd za 2023. godinu, tabelarno navedeni podaci o 342 nosioca projekata, kojima su odobrena i preneta sredstva po sprovedenim konkursima i ne postoje podaci iz kojih ‘proizlazi’ da se radi o ‘desničarskim organizacijama povezanim i sa partijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića’.

Ova institucija u svom reagovanju zaključuje da se pogrešnim tumačenjem njihovog izveštaja i netačnim navođenjem, čitaoci dovode u zabludu čime se nanosi šteta ugledu ove važne i nezavisne institucije“, naveo je Arno Gujon.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare