Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Američki ambasador Kristofer Hil ocenio je NATO bombardovanje diplomatskim promašajem, izrazio je saučešće svim porodicama onih koji su tada poginuli i istakao da građani Srbije nikad ne treba da zaborave to strašno vreme.

Danas je godišnjica NATO bombardovanja Srbije, a tim povodom se oglasio američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil, koji je poslao vrlo neobičnu poruku građanima Srbije – da to vreme ne treba nikad da zaborave.

„Posvetio sam svoj život diplomatiji – pronalaženju diplomatskih rešenja za naizgled nerešive probleme. Tokom svoje karijere, naučio sam da diplomatija ponekad ima promašaje. Kada se to dogodi, rezultati mogu biti tragični. Izražavam svoje lično saučešće porodicama onih koji su izgubili živote tokom ratova 1990-ih, uključujući i one koji su rezultat vazdušne kampanje NATO-a. Znam da srpski narod nikada neće zaboraviti to strašno vreme, niti treba“, poručio je Hil, a zatim dodao:

„Srpski narod nikada neće ostaviti po strani svoju tugu, ali verujem da je dovoljno jak da to urdai. Posvećenost Sjedinjenih Država našem partnerstvu sa Srbijom je nepokolebljiva, kao i naša posvećenost diplomatiji. Zajedno možemo da izgradimo bolju budućnost kakvu srpski narod zaslužuje i želi budućim generacijama“, zaključio je Hil.

BONUS VIDEO: Iznenađenje za ambasadora Hila: Litijum i salata uz hamburgere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare