Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić rekao je danas u Skupštini Srbije da viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović "ide po gradu sa pola miliona evra u kešu koje je namenio za kupovinu stana".

Na početku svog obraćanja, Aleksić je istakao je da je pravosuđe u Srbiji razoreno voljom vlasti. On je pokazao fotografije karikatura Predraga Koraksića Koraksa koje, kako kaže, najbolje opisuju stanje srpskog pravosuđa.

Pročitajte još...

„Čast onima koji predstavljaju zdravo tkivo u pravosuđu i koji nastoje da svoj posao rade u skladu sa moralom i interesima građana. Čini mi se da ništa ne može bolje da oslika stanje pravosuđa od ove dve Koraksove karikature – na jednoj je Aleksandar Vučić, kao sudija, koji drži sudijski čekić sa Vladimirom Đukanovićem koji je istovoremeno visoki funkcioner SNS, predsednik Odobora za pravosuđe, a samim tim i član Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva… Ili ova druga, gde vidite Zagorku Dolovac, republičkog javnog tužioca, koja briše prljave tragove iza predsednika države koji je zapravo „kapa“ nad svima onima koji 10 godina pljačkaju i razaraju Srbiju, a štiti ih Zagorka Dolovac zajedno s njim“, naglasio je Aleksić.

On ističe da pravosuđe u Srbiji štiti kriminal i korupciju.

„Ne postoji nijedna jedina vlada pre ove koja je imala više afera, a gde je pravosuđe spavalo, a tužilaštvo se pravilo ludo. I naravno, to nije čudno, jer pravosuđem upravlja Zagorka Dolovac, Vladimir Đukanović, Jasmina Vasović, kao šefica Vrhovnog kasacionog suda i Nenad Stefanović, čuveni viši tužilac u Beogradu koji bi trebalo da pokrene nešto, a ne da sputava i prikriva pljačku Srbije… Ne da se šeta sa koferom od pola miliona evra i juri da pazari stan u Beogradu. Treba da to znate kad ga branite… Da, Nenad Stefanović, tužilac ide i traži da kupi stan od pola miliona evra u kešu, ali ima samo jedan uslov – da se vodi na njegovu mamu. To je taj koji brine danas o tužilaštvu. Mi, gospodo draga, godinama ukazujemo na sve što se dešava, podnosimo prijave, govorimo na konferencijama za medije i niko ne reaguje. Kako bi to tužilaštvo samo radilo nešto, kad neće ni po prijavama koje mi podnosimo. Cela država spava u rukama jedne kriminalne, mafijaške vlasti, kojoj dopušteno da radi šta hoće“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Poslanik Arsić branio Safeta Pavlovića: Ćuta mu žestoko odgovorio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar