Poslanik Moramo Aleksandar Jovanović Ćuta je na današnjoj sednici parlamenta govorio o situaciji u Žagubici, gde predsednik opštine Safet Pavlović pretio ekološkom aktivisti, dok su njegovi telohranitelji pretukli jednog rudara i poljoprivrednika. Jovanović je upitao poslanike SNS da li će Safet Pavlović ostati na mestu predsednika opštine, a dobio je sraman odgovor šefa njihove poslaničke grupe Milenka Jovanova.

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta obratio se predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću i pitao ga je zbog čega parlament nije radio 50 dana.

Aleksandar Jovanović Ćuta o dešavanjima u Žagubici
Aleksandar Jovanović Ćuta o dešavanjima u Žagubici

„Pitanje za sve vas iz vladajuće stranke – da li pratite šta se dešava u Crnoj Gori u poslednje vreme? Hapšenja, privođenja, sve po zakonu. Hoće i kod nas. Budite spremni na to svi vi koji upravljate ovom zemljom, koju ste razorili do temelja. Ovde raspravljamo o izboru članova za najviše sudske organe, a gde su ti članovi, ne bi bilo loše da ih vidimo ovde pošto je o njima reč. Pošto nisu tu, ja ću da se obratim zaštitniku građana i da sve u ovoj zemlji obavestim šta se dešava u jednoj maloj opštini, u Žagubici gde kompanija Dandi već 15 godina vrši istražne radnje, naravno reč je o zlatu. Šta će biti s Homoljem i zlatom, to treba pitati Vučića. Kako to izgleda na terenu kada treba istraživati zlato i da u nečiju zemlju zabodeš sonde? Vlasnici zemlje se bune ne žele da njihova voda završi u cevima. Kad se bune onda se pojavi predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović“, rekao je Jovanović i upitao poslanike da li ga neko od njih lično poznaje.

Javio se poslanik SNS Veroljub Arsić.

„Pošto se Veroljub Arsić prijavio da zna Safeta, to je čovek koji je držao javnu kuću u Žagubici, javno se hvalio da podiže natalitet tako što Moldavke zapošljava u svojoj javnoj kući. To je čovek koji sa svojim telohraniteljima privodi Ivana Milosavljevića, aktivistu udruženja „Mlavska vojska“ koji se bune protiv malih hidroelektrana Nikole Petrovića, rudnika zlata kompanije Dandi… Cela Srbija je imala prilike da čuje šta je njemu rekao Safet Pavlović. To je vaš predsednik opštine, kad kažem vaš mislim na vas „nesnošljive“. Dakle Safet Pavlović kupler majstor privodi Milosavljevića i preti da će da ga seče, da će da mu se desi zlo, javno mu preti smrću. Ne znam po kom kriterijumu birate predsednike opština, svaka čast Vučiću i svima vama. Ej bre opštinu vam vodi vlasnik javne kuće. Hapšen je zato što je falsifikovao deviza“, ispričao je Jovanović.

Zatim je ispričao i o sukobu sa Pavlovićevim telohraniteljima u zgradi opštine Žagubica, prošle nedelje, kad je organizovan protest protiv rudnika.

„Radmilu Vasić poslanicu Dveri Safet čupa za rukav, cepa joj rukav, mene udara ispod pojasa. Koleginici Danijeli Nestorović uzima telefon. Pa vama je to smešno… Za to vreme šef policije u Žagubici ne sme da pisne. Jer se plaše Safeta i njegovih nakaza, ubica naoružanih“, rekao je Jovanović i najavio da će sledećeg utorka biti održana sednica Odbora za zaštitu životne sredine upravo u Žagubici.

Podsetio je i na slučaj Jovice Nikolića, „kojeg su pre dve nedelje telohranitelji Safeta Pavlovića prebili, polomili mu tri rebra, izbili mu zube i bacili ga kao psa na ulicu“.

„Pa da li vi mislite od ove zemlje da pravite Kolumbiju? Šta će da se dogodi sa Safetom Pavlovićem? Hoće li on i dalje da bude predsednik opštine Žagubica? Šta me gledate“, upitao je Jovanović poslanike SNS.

Odgovorio mu je šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov.

„Teško je bilo pratiti ovo što je rečeno, teško je bilo uhvatiti nit ove duboke misli. Da li je Pavlović ili nije Pavlović, kako se zove, jel’ kazino ili kafić, javna kuća… To da je proveravao da li ima tamo javnih kuća, to me ne čudi. Verujem da ga niko iz Žagubice sad neće isterati dok ne pronađe tu javnu kuću. Ja znam da ste vi pobrkali stvari. Tekovine nisu isto što i tekućine. Vama je neko rekao da treba da zastupate tekovine zelene politike, a vi se uhvatili tekućine. I ne ispuštate tekućinu. I recite svojim poslanicima da vam ne donose vinjake na odbore. Sve što je rečeno o Safetu Pavloviću je laž. Ako mislite da se vas neko boji i to što pretite Superheroj Ćuta… Šta ste rešili do sad? Tražili ste da se ukine svaki rudnik, i vi pričate o energetici“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO: Ivan Milosavljević o pretnjama smrću koje mu je uputio predsednik opštine Žagubica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar