Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs; Boško Karanović; Milos Tesic/ATAImages

Nedeljnik NIN u novom broju piše o novim detaljima u potupku protiv policijskog generala Slobodana Malešića. Naredbe o produženju tajnog nadzora nad nekadašnjim pomoćnikom direktora policije i sprovođenju istrage protiv njega otkrivaju problematične poslove i kontakte predstavnika vlasti i biznismena sa crne liste, navodi se, između ostalog, u tekstu Vuka Cvijića.

U naredbi od 21. juna 2021. sudije za prethodni postupak, kojom se pro­dužava tajni nadzor nad Malešićem, kao razlog se navode njegovi sumnjivi kontakti pre svega sa sada osumnji­čenim Dženanom Kujovićem.

Samo se konstatuju njegovi kontakti sa tadašnjim no­vosadskim gradonačelnikom Vuče­vićem i ministrom Stefanovićem bez ulaženja u detalje, dok se sa više detalja opisuju susreti i razgovori sa sumnjivim biznismenom Zvonkom Veselinovićem.

Tako se za predstavnike vlasti šturo navodi: „Evi­dentirani su razgovori iz­među Malešića i Miloša Vučevića, gradonačelni­ka Novog Sada, u vezi sa strankom koju je Vučević uputio na Malešića“, kao i razgovori Malešića sa Nebojšom Stefanovićem, „koji ukazuju na dogovor za ostvarivanje neposrednog kontakta i napomene da bi Malešić voleo da mu se sledeće godine česti­ta Trojica (Dan MUP-a)“.

Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

U slučaju biznismena sa Kosova navodi se mnogo detaljnije da je Malešić imao „neposredni kontakt sa Zvonkom Veselinovićem u njegovoj kući u Novom Sa­du dana 7. aprila 2021. i putem internet aplikacije u vezi sa proverama koje je vršio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a povodom saznanja da pripadnici Žandarmerije obezbeđuju Zvonka Veselinovića i prikrivanja tih činjenica od strane Malešića“.

Pročitajte još:

Navodi se da su kontaktirali povodom toga da se neime­novanoj osobi bezbednosno interesantnoj omogući ulaz u Srbiju, zatim zbog „hidroelektrane koju Vese­linović gradi na području opštine Priboj, povodom čega je Malešić uticao na rukovodstvo Opštine Priboj“.

Kontaktirali su, kako se navodi, i „zbog sa­obraćajne nezgode u kojoj je učestvovao Veselinović u Beogradu 8. aprila 2021, pri čemu je Malešić dao smernice da se Veselino­vićev vozač Miljan Dra­gović ne izjašnjava kao pripadnik Žandarmerije policijskim službenici­ma koji su vršili uviđaj“.

Foto: MUP Srbije, Nin, Nenad Mihajlović/Nova.rs

Navodi se i da su kontakti­rali zbog „pokušaja iznude vlasnika ‘Pauzi’ u Novom Sadu“ i „postavljanja eks­ploziva pod vozilo Dali­bora Bogdanovića Boće“, ali se ne opisuje više detalja.

Bivši policajac Bogdanović ima bogat krivični dosije i sudi mu se zbog otmice, a bio je žrtva nekoliko neuspelih atentata, a jednom je teško povređen u eksploziji bombe podmetnute ispod njegovog vozila.

U istoj naredbi kada se opisuje drugi kontakt osumnjiče­nog policijskog generala sa izvesnim Bekirom Dudićem navodi se i da je Zvonko Veselinović kum Malešića.

Da podsetimo, general policije i načelnik novosadske policijske uprave Slobodan Malešić uhapšen je u noći posle izbora, a Tužilaštvo za organizovani kriminal osumnjičilo ga je za zloupotrebu službenog položaja i krivično delo trgovina uticajem.

BONUS VIDEO: Suočavanje Nebojše Stefanovića i Gorana Papića u Palati pravde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar