Hitna pomoć i policija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Saninetsko vozilo srpskih registarskih oznaka, napunjeno robom bez potpune odgovarajuće dokumentacije, zaplenjeno je danas na Bistričkom mostu, potvrđeno je iz Kosovske policije za KoSSev.

Zaplena se dogodila u poslepodnevnim časovima, a u pitanju je vozilo niških registarskih oznaka, precizirao je zamenik komandira KP za region Sever Veton Eljšani, piše KoSSev.

„Policija je kod Bistrice zaustavila jedno sanitetsko vozilo. Kontrolom vozila službenici su ustanovili da je on dupke napunjen robom. Potom su od vozača zatražili dokumentaciju za ovu robu, ali kako je on dao dokument od prošle godine i nije posedovao još jedan potrebni papir, policiji je to bilo sumnjivo i zbog toga ga je uputila na Carinski terminal“, kazao je on.

Eljšani ipak nije mogao da precizira koja je roba u pitanju, odnosno da je reč o medicinskim materijalima.

Na Carinski terminal je osim vozila upućen je i vozač saniteta.

Elek: Prevožen sanitetski materijal imao je svu potrebnu dokumentaciju

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, Zlatan Elek, u međuvremenu je takođe potvrdio za KoSSev da se ovo sanitetsko vozilo nalazi na Carinskom terminalu, odnosno da je, kako kaže, „nasilno odvedeno“ u južni deo Mitrovice.

Naglašava da su, prema informacijama koje je dobio od vozača, iz Leposavića do KBC-a Kosovska Mitrovica prevožene gaze i sanitetski materijal i to uz svu neophodnu dokumentaciju.

„E sada, da li je ta dokumentacija dovoljna za tzv. vlasti u Prištini, ja to ne mogu da kažem“, rekao je Elek.

BONUS VIDEO – Janjić: Srbe na Kosovu više ne čuju ni crkva ni država, na njima je da donesu važnu odluku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar