Foto:TANJUG/ MUP RS

Načelnik PU Niš Slaviša Virivijević, čiju su smenu tražile Nišlije januara ove godine nakon saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe, među kojima je i dečak (12), poseduje kuću u vikend-naselju Donje Vlase u tom gradu, koja je izgrađena bez građevinske dozvole i vredna više od 100.000 hiljada evra, saznaje Nova.rs.

Kako za Nova.rs navodi nezakonito penzionisani policijski inspektor Nebojša Blagotić, reč je o kući površine više od 400 kvadrata, odnosno na dva nivoa. Objekat je, prema dostupnim podacima sa sajta Katastra, izgrađen bez građevinske dozvole.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima, Virivijević, sem pomenute, poseduje još nekoliko nekretnina. On se u centru pažnje javnosti našao januara ove godine, nakon što je javnost tražila njegovu ostavku posle saobraćajke u centru Niša, kada je Nemanja S. (19) audijem usmrtio dve osobe.

Pomenuti slučaj izazvao je revolt kod Nišlija, koji su u više navrata protestovali zahtevajući da neko snosi odgovornost za nesreću. Bes građana je bio sve veći, zbog čega je PU Niš obišao i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je tada smenio načenika saobraćajne policije. Ipak, javnost je zahtevala i smenu Virivijevića, ali je ona izostala.

Foto:TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ZORAN ZIVKOVIC

Nebojše Blagotić, nezakonito penzionisani policijski inspektor i uzbunjivač, koji je u više navrata ukazivao na razne nepravilnosti u niškoj upravi, kaže za Nova.rs da je neophodno ispitati poreklo imovine Virivijevića.

„Slaviša Virijević je prethodno maja 2016. godine, odnosno pre nego što je postao načelnik PU Niš, postavljen na mesto načelnika PU Pirot. Kada je postavljen na mesto načelnika PU Niš u biografiji Virijevića je spominjano da je bio šef i načelnik pojedinih službi, ali niko nije spominjao da je u toku 2014. godine, kada je MUP na mesto načelnika OKP u Nišu postavio Dejana Anđelkovića iz Smedereva, bio sklonjen iz kriminalističke policije i raspoređen na Upravno-prekršajne poslove u saobraćajnoj policiji. Nezvanično se spekulisalo da je sve to, između ostalog, i zbog napred navedene kuće“, kaže Blagotić.

Pročitajte još:

Blagotić se u razgovoru za Nova.rs osvrnuo i saznanja koja je ranije dobio, a to je da je Virivijević naložio  da se ne evidentira da su pojedini pripadnici BIA dostavljali službene informacije licu koje je bilo predmet operativne obrade.

„Početkom septembra 2015., na osnovu prethodno dobijenog odobrenja načelnika UKP MUP Srbije, otvorio sam operativnu obradu koja se odnosila na izvršena krivična dela od strane direktora jednog privrednog društva u Nišu. Tokom obrade došlo se do saznanja da pojedini pripadnici BIA iz Niša dostavljaju podatke iz operativne obrade licu koje je bilo predmet operativne obrade“, kaže Blagotić i dalje navodi:

„Podaci do kojih se došlo predstavljaju službenu tajnu i radi se o strogo poverljivim. Oni su dostavljali tom direktoru i moj izvor informacija iz tog privrednog društva, odnosno podatke o licima koja su nama pomagala. Kada je meni prestao radni odnos u MUP, ja sam pomenutu operativnu obradu predao drugim policijskim službenicima, pošto rad po operativnoj obradi nije bio završen. Još dok sam radio, Višem javnom tužilaštvu u Nišu dostavio sam informaciju zajedno sa transkriptima razgovora iz kojih se može izvući zaključak da su pojedini pripadnici BIA u Nišu dostavljali podatke iz operativne obrade pomenutom direktoru“, priča Blagotić.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs/Nebojša Blagotić

On dodaje i da je tokom operativne obrade došao do saznanja da su pomenutom direktoru pomagali i uticajni članovi SNS iz Niša.

„Pošto sam izvukao zaključak da prema pripadnicima BIA koji su radili napred navedeno neće biti preduzete radnje predviđene zakonom, ja sam dana 12. 05. 2016. na pisarnici MUP, u zatvorenim kovertama sa naznakom da je strogo poverljivo, predao pisane informacije sa predloženim dokazima koje su bile naslovljen na ministra Nebojšu Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića i načelnika UKP MUP. Naknadno, dana 20.10.2016.ja sam dostavio informaciju da imam saznanja da je Virijević u toku aprila i maja iste godine dao nalog službenicima Odseka za eksploataciju i prezentaciju PU Niš da u izveštajui ne evidentiraju kontakte koje su pojedini pripadnici BIA u Nišu imali sa pomenutim direktorom privrednog društva preko posrednika,odnosno preko pojedinih uticajnih članova SNS iz Niša“, kaže Blagotić.

Foto: N1/Nebojša Blagotić

Podsetimo, Blagotić je u javnosti poznat i kao policijski službenik kome je rešenje o prestanku radnog odnosa uručeno nekoliko dana nakon što je predao izveštaj tadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću dana 06. 10. 2015.godine u vezi hapšenja 17 lica u više mesta u Srbiji. Reč o osobama bliskih vlasti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar