Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

Porodica dečaka Andreja Prekljušaja (12) iz Niša, koji je, uz Dejana Ilića (45), poginuo u saobraćajnoj nesreći na trotoaru 4. januara, potvrdila je da će u sredu u 15 sati biti održan protest u parku kod suda u tom gradu. Za isti dan bio je zakazan i nastavak suđenja Nemanji S. (20) koji je, pri brzini od "najmanje 130 km/h", kako je utvrdio veštak kog je angazovalo tužilaštvo, sleteo sa kolovoza i usmrtio Andreja i Dejana. Ročište je odloženo za 19. maj u 8 sati i 30 minuta, ali protest nije.

„Okupićemo se, bez obzira na to što je suđenje pomereno. Razlog više je obrazloženje zbog koga se pomera – da bi utvrđivali da li je vozač koji mi je ubio dete bio pri sebi. Samo pokušava da izbegne pravdu i smanji sebi kaznu, koja će svakako biti nedovoljna“, rekla je za N1 dečakova majka Aleksandra za N1.

Pročitajte još:

U Osnovnom sudu u Nišu potvrdili su za N1 da se ročište odlaže za 19. maj, zato što nisu urađeni svi pregledi koji su deo veštačenja, a koje treba da utvrdi zrelost i uračunljivost dvadesetogodišnjaka iz Beograda, koji je optužen da je u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana izgubio kontrolu nad audijem, uleteo na trotoar i usmrtio dečaka od 12 godina i 45-godišnjaka.

„Komisija stručnjaka treba da utvrdi zrelost, prisebnost i neurološko stanje vozača. Pregledi su sutra i narednih dana, pa je zato sudija odložila glavni pretres“, pojasnio je za N1 potrparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Postupak protiv Nemanje S. počeo je 26. marta. Vozač je rekao da nije kriv, a advokati porodica stradalih tražili su da tužilaštvo prekvalifikuje krivično delo u optužnom predlogu, te da se umesto jedne do osam godina, vozač suoči sa kaznom od maksimalnih 12 godina zatvora.

Burne reakcije bile su pošto je Nemanja S, u izjašnjenju na sudu rekao da se ne seća samog trenutka udesa, ali i posle zahteva njegove odbrane da se ispita zrelost i psihofizičko stanje u momentu nezgode.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar