Ilija Milačić Foto:Screenshot/Youtube/Studio B

Ilija Milačić, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije, odavao je poverljive policijske informacije glavnom uredniku sajta tabloida „Objektiv“ i zbog toga je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora, otkriva Raskrikavanje. Iako je u medijima Milačićevo hapšenje predstavljeno kao deo obračuna države sa grupom Veljka Belivuka – u presudi se ne spominju njegove veze sa ovom kriminalnom organizacijom.

Milačić je imao službeni telefon na koji su mu stizale poverljive informacije iz policije i koje je prosleđivao glavnom uredniku portala „Objektiv“, navodi se u presudi Višeg suda u Beogradu. Ovim je, kako piše, ugrozio „nacionalnu bezbednost, krivične i sudske postupke i suzbijanje krivičnih dela“, otkriva Raskrikavanje.

Milačić, nakon što je uhapšen sredinom februara ove godine, priznao je da je tabloidu slao podatke i nagodio se sa tužiteljkom Bojanom Đorđević da bude osuđen na sedam meseci kućnog zatvora. Presudom je Milačiću zabranjeno da radi u policiji narednih pet godina.

Hapšenje načelnika policije su prorežimski tabloidi predstavili kao obračun sa ljudima Veljka Belivuka, šefa kriminalno-navijačke grupe „Principi“ koji se nalazi pod istragom za ubistva. Ipak, u presudi kojom je Milačić osuđen ne pominje se niti Belivuk niti članovi njegove grupe.

U dokumentu koji su novinari dobili iz suda, prekriveno je ime urednika portala „Objektiv“ kome je policijski načelnik dostavljao informacije.

„Objektiv“ je naklonjen vlastima, u tekstovima izostaje svaka kritika vladajuće partije, dok se u isto vreme obračunava sa „neprijateljima” aktuelne vlasti. Često se objavljuju i poverljivi podaci iz policijskih istraga.

Foto: N1

Firmu „Objektiv”, koja izdaje istoimeni tabloid, osnovao je sredinom novembra 2019. godine Boško Milosavljević, koji je ranije bio vlasnik frizerskog salona i fitnes kluba, a poseduje i restoran kineske kuhinje.

Zatim se, u februaru prošle godine, firma preselila iz Beograda u Trebinje, u Bosnu i Hercegovinu i promenila vlasnika – prešla je u ruke Srđana Mijatovića, nepoznatog u medijskom biznisu. Milosavljević je ostao direktor firme.

Mijatović je, preko firme „Objektiv”, sredinom marta ove godine osnovao i kompaniju „Nedeljnik kurs”, registrovanu za izdavanje časopisa, ali nije poznato koji magazin izdaje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar