Vuk Cvijić Foto: Ivan Dinić/Nova S

U dvosatnom intervjuu, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovinu uticajem u dva slučaja, rekla je da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović prisluškivao predsednika Vučića, montirao aferu Jovanjica i štitio osumnjičenog kriminalca Veljka Belivuka. Ministar Stefanović saopštio je da će se povodom, kako kaže, lažnih tvrdnji, obratiti u naredna dva dana i predočiti istinu i argumente.

Novinar Vuk Cvijić kaže da je ovo samo „propagandni uradak“, koji nije režirala Hrkalovićeva, već samo u njemu igrala ulogu i preskočila bitne činjenice.

„Mi smo u NIN-u objavili i taj njen transkript razgovora, gde ona komunicira sa njenim bliskim saradnikom Nenadom Vučkovićem, gde on komunicira sa Belivukom iz kog se vidi da i Belivuk komunicira sa njom tokom 2016. godine u trenutku kada je vođa te navijačke grupe Aleksandar Stanković bio živ. Pa ako Belivuk na taj način komunicira, kako je tek Stanković. Komunicira se i posle, posle ubistva Stankovića u oktobru 2016. godine“, ističe Cvijić.

Prema Belivuku, Hrkalović kaže da oseća prezir, da je on psihopata koji je izvršio monstruozne zločine i da ga ne poznaje, kao ni ubijenog Stankovića. U transkriptima razgovora Belivuka sa pripadnicima policije, koje je NIN objavio, pominjalo se da „sve zna glavni šef“, a da zna i Dijana“.

„Ali ko je glavni šef? Da li je glavni šef ovaj koji je, kako je Dijana Hrkalović rekla, izmislio Nebojšu Stefanovića, ali je izmislio i nju, jer ona nikakve profesionalne veze ni sa BIA nije imala gde je radila. Zapravo ona je privođena i protiv nje je podneta krivična prijava neposredno pre dolaska SNS-a na vlast, jer je učestvovala u grupi koja je jednom čoveku nanela teške telesne povrede. Ti policajci su isterani iz policije kad je ona ušla u policiju“, navodi Cvijić.

Opširnije čitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO – Vladimir Đukanović o ukidanju kućnog pritvora Dijani Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar